Video Zona Fricii. Român la Verona: Reportaj dintr-un oraş decimat de coronavirus. „Pe străzi sunt mai multe dricuri decât autobuze”

  • Oraşul Bergamo, cu sute de decese provocate de coronavirus, are mai multe dricuri pe străzi decât autobuze
  • Centrul oraşului pare părăsit, fără magazine sau cafenele deschise, cu puţini oameni pe străzi
  • Autobuzele au puţini pasageri, iar unii dintre ei tot nu poartă măşti de protecţie
1050 afișări

Ştii că eşti într-un oraş decimat de coronavirus atunci când pe străzi vezi mai multe dricuri decât maşini sau mijloace de transport în comun. Cel puţin asta a fost senzaţia lui Robert, jurnalistul român din Verona, atunci când a vizitat Bergamo.

Printre puţinele maşini care mai circulă pe stradă în Bergamo sunt dricurile. 

În Bergamo, chioşcurile de ziare sunt închise, barurile şi cafenelele au lacăte puse, iar în centrul oraşului nu vezi mai mult de două persoane. Bătrânii de aici spun că nici în timpul războiului oraşul nu a fost atât de pustiu.

Robert Thomas, jurnalist român din Verona: „Poate că singurul detaliu care aminteşte de Bergamo din timpul războiului sunt convoaiele militare care trec în sus şi în jos prin oraş. Puţinele autobuze care circulă au unul sau maxim doi pasageri. În mod şocant, aceştia par că nu au învăţat nimic.”

Aeroportul din Bergamo era acum două luni unul dintre cele mai aglomerate din Italia. Un avion decola la fiecare două minute. Nu l-ai recunoaşte însă astăzi. E noua faţă a lumii, schimbată de coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici