Acuzat că refolosea stimulatoare cardiace scoase din cadavre, Dan Tesloianu rămâne în arest

Cardiologul Dan Tesloianu rămâne în arest, a decis Curtea de Apel Bucureşti. Decizia este definitivă.

351 afișări
Imaginea articolului Acuzat că refolosea stimulatoare cardiace scoase din cadavre, Dan Tesloianu rămâne în arest

„În baza (...) admite contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti împotriva încheierii din data de 13.04.2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală în dosarul nr. (...) Desfiinţează în parte încheierea din data de 13.04.2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penal în dosarul (...) şi, rejudecând (...) admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive luate faţă de inculpatul Tesloianu Nicola Dan formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti”, se arată în sentinţa Curţii de Apel Bucureşti.

Arestul preventiv este prelungit pe o perioadă de 30 de zile, din 19 aprilie până pe 18 mai inclusiv.

Decizia este definitivă.

Medicul urma să fie cercetat în arest la domiciliu, în baza unei decizii a Tribunalului Bucureşti, contestată însă la Curtea de Apel Bucureşti.

Dan Tesloianu a fost arestat preventiv în februarie pentru abuz în serviciu, în formă continuată (238 de acte materiale), complicitate la continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii, şi luare de mită. Practic, cardiologul este acuzat că a refolosit 238 de stimulatoare cardiace sau defibrilatoare „extrase din cadavre sau a căror sursă de proveninţă nu se cunoaşte”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici