Alina Gorghiu, la conferinţa informală a miniştrilor Justiţiei din statele membre ale Consiliului Europei: Pacea şi justiţia nu pot fi separate

Restaurarea ordinii internaţionale bazate pe reguli şi a face dreptate victimelor rămân obiectivele noastre, a declarat, luni, ministrul Justiţiei Alina Gorghiu la conferinţa informală a miniştrilor Justiţiei din statele membre ale Consiliului Europei.

98 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu, la conferinţa informală a miniştrilor Justiţiei din statele membre ale Consiliului Europei: Pacea şi justiţia nu pot fi separate

În cadrul conferinţei, desfăşurată la Riga, în Letonia, ministrul Justiţiei a avut o intervenţie la sesiunea I – „Asigurarea răspunderii cuprinzătoare în contextul agresiunii ruse: tribunalul internaţional pentru crima de agresiune şi mecanism de compensare: lansarea Registrului de daune”.

Alina Gorghiu a afirmat că „restaurarea ordinii internaţionale bazate pe reguli şi a face dreptate victimelor rămân obiectivele noastre. Pacea şi justiţia nu pot fi separate!”. De asemenea, demnitarul român a evidenţiat că România s-a alăturat grupului de state care lucrează cu Ucraina pentru a identifica cea mai bună bază legală pentru înfiinţarea unui Tribunal special pentru sancţionarea crimelor de agresiune săvârşite în Ucraina şi că statul român participă, de asemenea, la faza start-up a Centrului pentru Urmărirea Penală a Crimei de Agresiune împotriva Ucrainei.

Totodată, Alina Gorghiu, a avut o întrevedere cu omologul cipriot, Anna Koukkides-Procopiou. Cele două părţi au discutat oportunităţile de dezvoltare a cooperării bilaterale în domeniul administraţiei penitenciare.

Combaterea consumului şi traficului de droguri a fost, de asemenea, un subiect pe agenda dialogului româno-cipriot.

În plus, Alina Gorghiu a avut o nouă întrevedere cu omoloaga din Republica Moldova, Veronica Mihailov-Moraru. Cele două au discutat aspecte despre statusul proiectelor privind dezvoltarea cooperării bilaterale stabilite cu ocazia vizitei delegaţiei române la Chişinău din august.

Pe marginea conferinţei, ministra justiţiei a avut o întrevedere cu ministrul italian adjunct de justiţie, Francesco Paolo Sisto. În cadrul dialogului, partea română a subliniat deschiderea pentru dezvoltarea cooperării judiciare bilaterale, la nivel tehnic.

Totodată, ministra justiţiei a exprimat interes pentru realizarea unui schimb bilateral de experienţă în materia recuperării prejudiciilor rezultate din comiterea de infracţiuni şi a medierii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici