Ancheta privind achiziţionarea unui apartament de către Sarkozy, abandonată

Un procuror francez a renunţat la ancheta preliminară privind achiziţionarea unui apartament de către preşedintele Nicolas Sarkozy, care a negat că ar fi beneficiat de o reducere semnificativă în momentul tranzacţiei, relatează Reuters.

3 afișări
Imaginea articolului Ancheta privind achiziţionarea unui apartament de către Sarkozy, abandonată

Ancheta privind achiziţionarea unui apartament de către Sarkozy, abandonată

Investigaţia nu a demonstrat nici o încălcare a legii, iar cazul a fost clasat, a informat procurorul Philippe Courroye, într-o scrisoare adresată reclamantului.

Săptămânalul satiric Le Canard Enchaine a relatat luna trecută că poliţia a demarat o anchetă referitoare la acuzaţiile conform cărora Sarkozy şi soţia sa, Cecilia, au plătit pentru un apartament situat în apropiere de Paris, în 1997, cu "cel puţin" 300.000 de euro mai puţin decât valoarea de piaţă.

Potrivit publicaţiei citate, Sarkozy a vândut apartamentul în 2006 pentru suma de 1,94 de milioane de euro, mai mult decât dublul preţului iniţial. Nicolas Sarkozy a declarat că a cumpărat la valoarea de piaţă proprietatea de 222 de metri pătraţi, situată pe insula Ile de la Jatte.

Preşedintele francez beneficiază de imunitate şi nu poate fi pus sub acuzare decât după 2012, când îi expiră mandatul, în cazul în care nu va fi reales.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici