Video Angajaţi ai Serviciului permise Argeş, ridicaţi de poliţişti şi procurori DNA

Anchetatorii au găsit, în timpul percheziţiilor la locuinţele şefului şi adjunctului Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Argeş, aproximativ 800.000 de euro, bani care ar putea proveni în urma comiterii unor infracţiuni de corupţie, potrivit unor surse judiciare.

622 afișări

Astfel, la locuinţa şefului Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Argeş, comisar şef Codruţ Vlăşceanu, au fost găsiţi 300.000 de euro, iar la locuinţa adjunctului acestuia, Vasile Voinea, aproximativ 500.000 de euro, au precizat sursele citate.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) audiază, de câteva ore, 25 de persoane, printre care şi angajaţi ai Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Argeş, suspectaţi de luare şi dare de mită, după ce ar fi eliberat, în schimbul unor sume de bani, permise auto unor persoane care nu au participat la examen.

Douăzeci de angajaţi ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor al judeţului Argeş au fost ridicaţi, vineri, de la sediul din Piteşti al instituţiei, fiind duşi la sediul DNA din Capitală pentru audieri.

Angajaţii Serviciului Permise, printre care şeful Serviciului, comisar şef Codruţ Vlăşceanu, şase poliţişti şi 14 funcţionari, au ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din Capitală în jurul orei 13.00, fiind transportaţi cu patru maşini ale Jandarmeriei şi mai multe maşini ale DNA.

Ulterior, la sediul DNA au fost aduse alte cinci persoane, suspectate de implicarea în acest caz.

Printre cei duşi la DNA pentru audieri se află şi adjunctul şeful Serviciului Permise, Vasile Voinea, un angajat al Poliţiei Rutiere Piteşti, Laurenţiu Bălan, patronul unei şcoli de şoferi din Piteşti, Constantin Tincă, şi un preot din localitatea argeşeană Vedea, potrivit unor surse judiciare. În acest caz ar fi implicaţi şi alţi patroni ai unor şcoli de şoferi, au mai spus sursele citate.

Surse judiciare au spus că cei 20 de angajaţi ai Serviciului Permise sunt suspectaţi de trafic de influenţă, luare şi dare de mită, după ce ar fi pretins sume de bani cuprinse între 2.000 şi 10.000 de euro pentru eliberarea permiselor de conducere fără ca persoanele respective să susţină examenul auto sau pentru a-i ajuta pe candidaţi în timpul examenului auto scris.

Aceştia erau organizaţi într-un grup infracţional organizat în sistem piramidal, rulând sume foarte mari de bani. Sursele citate au precizat că aceştia erau monitorizaţi de mai mult timp de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie.

Vineri dimineaţă, la locuinţele celor 20 de persoane ridicate pentru audieri au fost făcute percheziţii, în paralel cu percheziţiile de la sediul instituţiei, de unde au fost ridicate calculatoare şi documente.

Poliţiştii şi procurorii au făcut, vineri, percheziţii şi la cele două firme private din Piteşti aflate lângă sediul Serviciului de Permise Argeş, care întocmeau documente de vânzare-cumpărare de maşini, precum şi pentru radierea din circulaţie a autovehiculelor, de unde anchetatorii au ridicat zeci de saci cu acte şi calculatoare, totodată fiind sigilate sediile societăţilor.

Anchetatorii au încărcat într-un camion zeci de saci cu documente şi calculatoare de la cele două firme private din Piteşti şi au sigilat sediile celor două societăţi, precum şi sediul Direcţiei de Permise Argeş, activitatea acestora fiind suspendată în prezent.

Potrivit unor surse judiciare, documentele şi calculatoarele acestor firme sunt duse la sediul central al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Totodată, examenele de obţinere a permisului de conducere programate, vineri, la Piteşti nu s-au mai desfăşurat, ele urmând să fie reprogramate, iar activitatea la ghişeele de lucru cu publicul a fost sistată din cauza descinderilor.

Serviciul Permise, care are 28 de angajaţi, este în subordinea Prefecturii Argeş. Prefectul de Argeş, Ion Popa, a declarat corespondentului MEDIAFAX că avea de mai mult timp informaţii legate de ceea ce s-a întâmplat vineri, era la curent cu situaţia de acolo şi a ţinut legătura cu Direcţia Generală Anticorupţie şi cu DNA. Acesta a precizat că nu poate oferi, la acest moment, date suplimentare despre anchetă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici