Armatorul Tartoussi şi fratele lui Hayssam s-au prezentat la Parchet

Armatorul navei "Iman T" cu care se presupune că ar fi părăsit ţara Omar Hayssam, precum şi Mucles Omar, fratele sirianului, s-au prezentat, joi, la Parchetul instanţei supreme în dosarul privind fuga acestuia din România.

1 afișare

Primul a venit la Parchet, în jurul prânzului, Mustafa Tartoussi, armatorul navei Iman T, la bordul căreia se presupune că ar fi părăsit ţara Omar Hayssam. Acesta a venit însoţit de avocat, la ieşirea din sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) el declarând că nu are nicio legătură cu fuga sirianului şi că a venit pentru a-l cunoaşte pe noul anchetator din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalite Organizată şi Terorism (DIICOT) care a preluat acest dosar.

În jurul orei 15.00, la Parchetul ICCJ s-a prezentat şi fratele lui Omar Hayssam, Mucles Omar, însoţit de avocat. Acesta a arătat că a fost chemat în contextul în care procurorii îi prelungesc interdicţia de a părăsi ţara.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) au descoperit o serie de indicii privind posibila implicare a lui Mustafa Tartoussi în părăsirea ilegală a teritoriului ţării de către Omar Hayssam, la bordul navei "Iman T", în 30 iunie 2006, cu destinaţia Siria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici