Bistriţa: Prostituată obligată de instanţă să lucreze 400 de ore în folosul comunităţii

O prostituată din Bistriţa-Năsăud a fost obligată de instanţă să lucreze 400 de ore în folosul comunităţii întrucât a refuzat să plătească peste patruzeci de amenzi în valoare de peste 21.000 de lei.

24 afișări
Imaginea articolului Bistriţa: Prostituată obligată de instanţă să lucreze 400 de ore în folosul comunităţii

Bistriţa: Prostituată obligată de instanţă să lucreze 400 de ore în folosul comunităţii

Locotenentul Georgeta Căşvan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud, a informat, marţi, că este pentru prima dată când magistraţii din Bistriţa-Năsăud acceptă să transforme amenzile în pedeapsa cu muncă în folosul comunităţii.

Vandana T. (31 de ani) din Şieu Măgheruş, amendată de jandarmi de 43 de ori în ultimii doi ani cu suma totală de 21.150 de lei, va trebui astfel să muncească 403 ore în folosul comunităţii.

În cazul în care femeia ar munci măcar şase ore pe zi, ar trebui să presteze muncă în folosul comunităţii mai bine de două luni, adică 67 de zile. Având în vedere însă că legea prevede ca acestea să fie împărţite şi în câte trei ore pe zi, atunci ar trebui să muncească acest număr de ore, timp de 134 de zile.

Decizia de transformare a amenzii în ore de muncă în folosul comunităţii a fost dată de o instanţă a Judecătoriei Bistriţa, ca urmare a unei acţiuni formulate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Potrivit sursei citate, jandarmii sancţionează, zilnic, persoane care întreţin raporturi sexuale pentru obţinerea de foloase materiale, însă de cele mai multe ori aceste amenzi nu sunt plătite de femeile care practică prostituţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici