Cel mai mare site de torrente din România a înviat după 3 zile. Cum păcăleşte Filelist sechestrul pus de Justiţie

  • Procurorii ÎCCJ au obţinut punerea sub sechestru a celui mai mare site de torrente din România, Filelist.ro
  • La trei zile distanţă, site-ul este activ, dar pe un alt domeniu
  • La accesarea adresei vechi, filelist.ro, apare un mesaj semnat de Ministerul Justiţiei: "Acest nume de domeniu este sechestrat în conformitate cu dispoziţiile art. 249 din Codul de procedură penală"
33374 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare site de torrente din România a înviat după 3 zile. Cum păcăleşte Filelist sechestrul pus de Justiţie

Cel mai mare site de torrente din România a înviat după 3 zile. Cum păcăleşte Filelist sechestrul pus de Justiţie

Cel mai mare site de torrente din România, gazdă a zeci, poate sute de terrabiţi, de filme, jocuri, muzică, programe software şi cărţi piratate, a fost închis de procurorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. La doar câteva zile distanţă, el este din nou online, dar pe domeniul .io. Domeniul respectiv, .io, este dedicat zonei teritoriilor britanice din Oceanul Indian (British Indian Ocean Territory).
Reprezentanţii anonimi ai siteului de torrente au publicat un mesaj ca urmare a celor întâmplate, notând că nu ştiu mai multe decât că domeniul .ro a fost sechestrat fără o altă înştiinţare. Ei au mai afirmat că sistemele de protecţie ale siteului împiedică identificarea utilizatorilor.
”Am vrea să vă oferim mai multe detalii legat de sechestrarea domeniului .ro, însă nu avem. Cât ştiţi voi, atâta ştim şi noi. Din acest motiv am şi amânat acest anunţ, deoarece sperăm să apară ceva detalii între timp.
Nu a fost primit niciun takedown notice/DMCA, pur şi simplu au dat jos domeniul în cursul zilei de ieri.
Legat de server, încă de la începutul acestui site au fost luate toate măsurile posibile pentru protejarea userilor. Insemnand că, chiar şi dacă printr-o metodă sau alta autorităţile pun mâna pe server, sunt multiple sisteme de protectie şi criptare pentru a preveni accesul la baza de date şi/sau alte fişiere.
Ţinem foarte mult la siguranţa şi anonimitatea utilizatorilor noştri, pe server oricum nu sunt stocate date personale. Nu ni s-a adus la cunoştinţă nicio acuzaţie şi vom lupta în continuare pentru dreptul utilizatorilor noştri la liberă exprimare şi comunicare”, anunţă cei de la Filelist.
Filelist are o vechime de 12 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici