Chiuariu: Refuzul preşedintelui de a-l revoca pe Ţuluş lasă întrebări fără răspuns

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a declarat, marţi, că refuzul preşedintelui Traian Băsescu de a-l revoca pe procurorul şef al Secţiei a 2-a din DNA, Doru Ţuluş, lasă întrebări fără răspuns, preferând însă a se lansa într-un atac politic.

2 afișări
Imaginea articolului Chiuariu: Refuzul preşedintelui de a-l revoca pe Ţuluş lasă întrebări fără răspuns

Chiuariu: Refuzul preşedintelui de a-l revoca pe Ţuluş lasă întrebări fără răspuns

"Ce se va întâmpla cu practica de a bloca dosare sau de a declanşa anchete în scop de şantaj politic şi economic. Ce se va întâmpla cu practica de a face dosare politice şi a de a porni acţiuni concertate. Ce se va întâmpla cu practica aducerii la cunoştinţă a învinurii prin telefon. Ce se va întâmpla cu dosarele în care se dau soluţii grăbite înainte de efectuarea expertizelor dispuse de procuror. Ce se va întâmpla cu dosarele în care nu se fac acte de cercetare", s-a întrebat ministrul Chiuariu.

Ministrul Justiţiei a arătat că Traian Băsescu a omis să spună că dosarele instrumentate neprofesionist nu vor conduce niciodată la condamnări în dosarele de mare corupţie.

"Refuzul preşedintelui este nejustificat şi nemotivat. Înţeleg astfel că preşedintele vrea ca abuzurile de la Secţia a 2-a să continue. Este bine că preşedintele îşi asumă răspunderea pentru acest lucru", a declarat ministrul Justiţiei.

Demnitarul a subliniat că a vrut să aibă o dezbatere serioasă despre lupta anticorupţie, însă şeful statului s-a lansat într-un atac politic la adresa sa.

Tudor Chiuariu a arătat că actele normative criticate de Traian Băsescu nu au fost adoptate în perioada sa de ministeriat, ci în cea a predecesorului său, Monica Macovei.

Chiuariu a răspuns punctual la acuzele aduse lui de Băsescu, argumentând pe marginea actelor normative la care preşedintele a făcut referire.

"Insist ca dezbaterile privind justiţia să nu fie politizate", a subliniat Chiuariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici