Contestaţia magistratului arădean Ioan Lazăr, judecată miercuri

Contestaţia judecătorului arădean Ioan Lazăr faţă de arestarea sa, pentru că ar fi primit 25.000 de euro drept mită, se va judeca miercuri, de către un complet al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

75 afișări
Imaginea articolului Contestaţia magistratului arădean Ioan Lazăr, judecată miercuri

Sabău Traian Marius (Imagine: Mediafax Foto)

Ioan Lazăr, judecător la Tribunalul Arad - Secţia penală (cu grad profesional de judecător de curte de apel), alături de Traian Marius Sabău, este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara pentru luare de mită.

"Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în perioada 14 mai - 29 mai 2008, judecătorul Lazăr Ioan, prin intermediul lui Sabău Marius Traian, a pretins suma de 30.000 de euro din care a primit 25.000 euro de la un denunţător, pentru ca, în calitate de preşedinte al completului de judecată, să pronunţe o soluţie favorabilă denunţătorului, într-un dosar penal care se afla la completul său", preciza DNA într-un comunicat.

Dosarul, în care denunţătorul era cercetat pentru înşelăciune cu file cec, fusese soluţionat de Parchetul Tribunalului Arad cu neînceperea urmăririi penale. Ulterior, partea vătămată a făcut plângere împotriva soluţiei dispuse de Parchet, cauza fiind repartizată completului de judecată al cărui preşedinte era judecătorul Ioan Lazăr.

În 29 mai, judecătorul Ioan Lazăr - magistrat cu grad de curte de apel - a dat o soluţie favorabilă denunţătorului, după ce, "în scopul primirii sumei de bani pretinse, acesta amânase în mai multe rânduri pronunţarea soluţiei", potrivit DNA.

"La data de 30 mai, urmare a încuviinţării date de Consiliul Superior al Magistraturii, procurorii au dispus reţinerea pe o durată de 24 de ore a inculpatului Lazăr Ioan, la aceeaşi dată fiind reţinut şi inculpatul Sabău Traian Marius", se mai arată în comunicatul citat.

Avocaţii celor doi au declarat recurs, care va fi judecat de un complet de trei judecători de la instanţa supremă.

Ioan Lazăr, judecător la Secţia Penală a Tribunalului Arad şi profesor la o secţie din Satu Mare a Universităţii "Vasile Goldiş" din Arad, a fost reţinut, vineri după-amiază, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici