Video Craiova: Membri ai unei reţele cu ramificaţii în Italia, prinşi de poliţişti

Doi tineri din Craiova au fost reţinuţi de poliţişti, după ce au retras sume mari de bani din bancomate, cu carduri falsificate, ei acţionând la Craiova, dar şi în oraşe din Italia, iar la percheziţii în casele lor au fost găsite atât carduri falsificate, cât şi zeci de răngi şi bâte de baseball.

37 afișări
Cei doi sunt membri ai unei grupări mai ample, o parte din membrii acesteia aflându-se în Italia.

Şeful Biroului de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova, comisar-şef Gheorghe Bică, a afirmat, joi, că Florin Ion (27 ani) şi Mihail Leoveanu (27 ani) erau "săgeţile" unei grupări care se ocupă de fraudarea bancomatelor.

“Din informaţiile noastre, cei doi erau trimişi să scoată banii din bancomate. Nu s-au găsit instrumente de produs carduri false, întrucât ei se ocupau doar de extragerea banilor”, a afirmat Gheorghe Bică.

Şeful BCCO Craiova susţine că membrii grupării operau în zona bancomatelor care nu beneficiază de camere de luat vederi.

“Ei se ocupau de fraudarea conturilor atât a cetăţenilor români, cât şi a cetăţenilor străini. Anul trecut ei au operat pe teritoriul Italiei. Întotdeauna operau la bancomatele fără camere de supraveghere. Aşa au făcut şi când i-am prins în flagrant. Este vorba de un bancomat de lângă Gara Craiova”, a mai spus Gheorghe Bică.

Potrivit sursei citate, tinerii operează în România de la sfârşitul anului trecut, reuşind să scoată în jur de 10.000 de lei.

"Cardurile pe care le-am descoperit la ei sunt trimise din Italia. Este o grupare din care fac parte peste cinci membri, o parte dintre aceştia fiind în Italia. Pentru prinderea celor care se află acolo vom apela la ajutorul poliţiştilor din Italia”, a mai spus Gheorghe Bică.

Poliţiştii craioveni deţineau informaţii că Mihail Leobveanu şi Florin Ion, ambii din Craiova, au retras peste 30.000 de euro din bancomate aflate pe teritoriul Italiei, folosind carduri falsificate. Cei doi au fost prinşi în flagrant de poliţiştii craioveni în timp ce încercau să scoată bani dintr-un bancomat din Craiova, folosind aceleaşi metode.

"Ca urmare a percheziţiilor corporale făcute asupra lor au fost identificate şi ridicate 35 carduri bancare contrafăcute, suma de 500 de lei, rezultată din extragerile frauduloase, un pistol cu 20 cartuşe cu bile de cauciuc, trei telefoane mobile, precum şi mai multe înscrisuri”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova.

În urma controlului făcut în autoturismul unuia dintre tineri, poliţiştii au mai descoperit 20 carduri bancare contrafăcute şi două săbii.

De asemenea, au fost făcute percheziţii şi la locuinţele celor doi tineri, unde au mai fost găsite o fantă de bancomat, realizată artizanal, dar şi zeci de bâte de baseball şi răngi.

Conform sursei citate, în uscătoria unui bloc din cartierul Lăpuş din Craiova erau depozitate instrumente de lovire utilizate de către membrii lumii interlope locale, în momentul producerii de scandaluri. Astfel, poliţiştii au găsit 20 de bâte de baseball, 15 răngi şi 17 ciomege special confecţionate pentru lovire.

Pe numele celor doi, judecătorii Tribunalului Dolj au emis, miercuri, mandate de arestare pentru 30 de zile, tinerii fiind acuzaţi de comiterea infracţiunii de punere în circulaţie a instrumentelor de plată electronică falsificate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici