Decizia în procesul în care Valentin Ceauşescu îşi revendică tablourile, amânată

Instanţa Tribunalului Bucureşti a amânat, marţi, cu o săptămână, decizia în procesul în care Valentin Ceauşescu revendică recuperarea tablourilor confiscate la revoluţie.

20 afișări
Imaginea articolului Decizia în procesul în care Valentin Ceauşescu îşi revendică tablourile, amânată

Decizia în procesul în care Valentin Ceauşescu revendică tablourile confiscate, amânată o săptămână

Dezbaterile în acest proces s-au încheiat, marţi, la Tribunalul Bucureşti. Avocatul lui Valentin Ceauşescu a cerut pentru clientul său despăgubiri de o sută de mii de lei.

Dosarul privind revendicarea tablourilor s-a reîntors la Tribunalul Bucureşti, după ce Curtea de Apel Bucureşti a casat sentinţa prin care, în octombrie 2006, instanţa de fond îi dăduse câştig de cauză lui Valentin Ceauşescu cu privire la o parte din aceste bunuri.

În urma deciziei din octombrie 2006, Valentin Ceauşescu a recuperat 37 din cele 42 de tablouri revendicate. Pentru restul de cinci, Muzeul Naţional de Artă al României a informat instanţa că nu sunt în custodia sa.

Cele cinci tablouri care nu s-au regăsit în decizia de atunci a instanţei şi care au fost ulterior revendicate sunt toate uleiuri pe panză, respectiv "Natură statică cu pere", a lui Alexandru Ciucurencu, "Balerina în repaos", de Iosif Iser, "Natura statică donite", a lui Alexandru Ciucurencu, "Natură statică cu flori", a lui Dumitru Ghiaţă şi "Natură statică vas cu flori", lucrare aparţinând lui Nicolae Tonitza.

Valentin Ceauşescu a continuat demersurile în instanţă pentru recuperarea şi ultimelor cinci tablouri. Ajuns la Curtea de Apel Bucureşti, dosarul a fost soluţionat cu casarea sentinţei, astfel încât procesul a fost reîntors la tribunal, pentru ca magistraţii să se pronunţe cu privire la toate bunurile revendicate în instanţă de Valentin Ceauşescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici