Decrete semnate de Klaus Iohannis pentru numirea unor procurori

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, mai multe decrete pentru numirea unor procurori, inclusiv pentru numirea unor procurori şefi adjuncţi la Parchetul General, la DIICOT şi la DNA.

351 afișări
Imaginea articolului Decrete semnate de Klaus Iohannis pentru numirea unor procurori

A fost semnat decretul pentru numirea lui Aurel-Sebastian Vălean în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a lui Nicolae-Andrei Solomon, în funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a lui Silviu-Paul Dumitriu în funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - pe o perioadă de 3 ani.

De asemenea, a fost semnat decretul de numire a Tatianei Toader în funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a Claudiei-Ionela Curelaru în funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - pe o perioadă de 3 ani.

În acelaşi timp a fost semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Duţoiu Gheorghe, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, delegat în funcţia de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, având gradul profesional corespunzător parchetului de pe lângă tribunal. Acesta s-a pensionat la data de 29 iunie 2023. De la data de 30 iunie se pensionează şi Ursache Ioana, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în prezent delegată în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei resurse umane şi documentare din cadrul acestei unităţi de parchet, fiind semnat decretul de eliberare din funcţie, la fel ca şi pentru Bobe Claudia, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - pensionare, la data de 30 iunie 2023. Un alt decret privind eliberarea din funcţia de procuror a fost semnat în cazul Corinei Mihaela Irimieş, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul teritorial Cluj - pensionare, la data de 1 iulie 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici