Diplome false la nivel înalt. Laurenţiu Baranga a demisionat când procurorii i-au deschis dosar penal

  • Laurenţiu Baranga a demisionat când a auzit că procurorii i-au deschis dosar
  • Baranga şi-a luat BAC-ul la 32 de ani
  • El a avut funcţii şi în cadrul ORNISS
  • Acuzaţi de falsificare de diplome au mai fost şi şefi de la Transelectrica sau ADP din Bucureşti
3914 afișări
Imaginea articolului Diplome false la nivel înalt. Laurenţiu Baranga a demisionat când procurorii i-au deschis dosar penal

Sursa foto: Mediafaxfoto

În timp ce tu ai învăţat pe rupte să-ţi iei diploma, alţii au fentat sistemul şi au falsificat diplomele. Şi au reuşit ani buni să păcălească statul, pentru că ani de zile au luat salarii nemeritate. Plătite din banii tăi.  Ultimul exemplu este Laurenţiu Baranga, fost şef de la Combaterea Spălării Banilor, care a fost numit chiar de Ludovic Orban. Duminică, judecătorii l-au pus sub arest la domiciliu. Însă Baranga nu este singurul care şi-a falsificat diploma de studii pentru poziţii în funcţiile statului.

Luna trecută, Curtea de Apel l-a condamnat definitiv pe Marius Caraşol, fostul şef Transelectrica, la aproape 3 ani cu suspendare. El a falsificat o diplomă de inginer, luată la Politehnica.

Într-un scandal similar a fost implicat şi Alexandru Cumpănaşu, de care ai început să auzi după cazul Caracal. El ar fi minţit că deţine diplomă de studii superioare pentru un post de expert derulat de SNSPA.

Îl mai avem şi pe Marian Goleac, fost director ADP Sector 4. DNA l-a trimis în judecată pentru că a fost şef 2 ani, deşi nu avea nici BAC-ul luat. Goleac era calificat să ocupe funcţii precum florar, betonist sau măturător.

Ludovic Orban: E treaba lui că ne-a păcălit.  A fost evaluată această numire, am aplicat toate procedurile de evaluarea a candidatului, nu am avut aceste informaţii legate de falsul în privinţa diplomelor. Şi am înţeles că este vorba despre toate diplomele. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici