Dosarul Zambaccian, amânat pentru octombrie

Instanţa supremă a decis, vineri, amânarea pentru 11 octombrie a judecării dosarului Zambaccian, în care fostul premier şi soţia sa sunt acuzaţi de fapte de corupţie, judecătorii constatând că un alt acuzat din proces a fost citat la o altă adresă.

1 afișare
Imaginea articolului Dosarul Zambaccian, amânat pentru octombrie

Dosarul Zambaccian, amânat pentru octombrie

Instanţa supremă este aşteptată să dea o decizie ca urmare a reprimirii dosarului după ce, la începutul lunii iulie, Curtea Constituţională a admis excepţia de neconstituţionalitate invocată de fostul premier Adrian Năstase privind răspunderea ministerială.

Avocatul lui Adrian Năstase, Gheorghe Diaconescu, explica, după pronunţarea Curţii Constituţionale, că judecătorii instanţei supreme pot hotărî ori încetarea procesului penal, ori trimiterea cauzei la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru îndeplinirea condiţiilor privind sesizarea legală care au determinat invocarea excepţiei de neconstituţionalitate a articolului 23, alineatele 2 şi 3 din legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială.

Alte voci spun însă că decizia Curţii Constituţionale nu ar trebui să aibă efect asupra dosarelor care au fost deja soluţionate şi trimise în judecată, ci să producă efecte numai pentru viitor.

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, vineri, că decizia Curţii Constituţionale este o palmă puternică dată Monicăi Macovei, fost ministru al Justiţiei, care la începutul anului 2005 a început o vânătoare de vrăjitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici