Echipa de inspectori a CSM care va verifica activitatea DNA rămâne aceeaşi

Echipa de inspectori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) care va verifica activitatea Secţiei a II-a a DNA, coordonată de procurorul şef Doru Ţulus, va rămâne aceeaşi, ca urmare a decizie secţiei de procurori a CSM.

13 afișări
Imaginea articolului Echipa de inspectori a CSM care va verifica activitatea DNA rămâne aceeaşi

Echipa de inspectori a CSM care va verifica activitatea DNA rămâne aceeaşi (Imagine: Mediafax Foto)

Secţia de procurori a CSM a respins, joi, cu majoritate de voturi, solicitarea procurorilor şi ofiţerilor de poliţie judiciară de la Secţia de combatere a infracţiunilor conexe faptelor de corupţie de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) de schimbare a echipei care va efectua controlul.

Inspecţia judiciară va verifica, din 1 iunie, modul în care au fost remediate deficienţele şi disfuncţionalităţile constate la nivelul DNA anul trecut, în urma controlului de fond.

Raportul privind controlul de fond asupra activităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, însuşit de secţia de procurori a CSM în 8 octombrie 2007, cu unanimitate de voturi, constata o serie de deficienţe în special la Secţia a II-a, condusă de procurorul şef Doru Ţuluş.

Ministrul Justiţiei de atunci, Tudor Chiuariu, a cerut, încă din 8 mai, revocarea din funcţie a lui Doru Ţuluş, solicitare care a generat reacţii din partea societăţii civile, soldate cu un control de fond la DNA, care au relevat, printre altele, declanşări de anchete preferenţiale ale procurorilor Secţiei a II-a.

CSM a dat însă aviz negativ cererii ministrului de revocare a lui Ţuluş, însă a confirmat raportul Inspecţiei judiciare a Consiliului care notează o serie de deficienţe în activitatea Secţiei a II-a. CSM a stabilit ca după şase luni, controlul de fond să fie repetat la Secţia a II-a pentru a se stabili dacă problemele s-au rezolvat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici