Europol: IPJ Sălaj trebuie să plătească penalităţi uriaşe

Sindicaliştii de la Europol susţin că IPJ Sălaj trebuie să plătească penalităţi de peste 800.000 de lei pentru că şefii instituţiei nu au pus în aplicare decizia instanţei în urma unui proces privind drepturile salariale.

949 afișări
Imaginea articolului Europol: IPJ Sălaj trebuie să plătească penalităţi uriaşe

Sursa foto: Facebook / Politia SALAJ

În 2019, aproximativ 50 de angajaţi au Inspectoratului Sălaj au deschis acţiune în instanţă, cerând recalcularea salariilor şi plata unor diferenţe salariale.

După mai multe decizii contradictorii ale instanţei, salariaţii au avut câştig de cauză.

Sindicaliştii Europol susţin că inspectorul şef nu a pus decizia în aplicare, astfel că s-a ajuns la penalităţi uriaşe.

„860.000 reprezintă penalităţile pe care IPJ Sălaj trebuie să le plătească celor 50 de poliţişti care au câştigat un proces pe drepturi salariale. Această sumă creşte în fiecare zi cu 5000 lei. Iar pentru faptul că sentinţa definitivă nu a fost executată de conducătorul instituţiei, adică de către inspectorul şef al IPJ Sălaj, instanţa i-a aplicat o amendă de 20% din salariul minim, adică 460 lei/zi”, anunţă, vineri, Europol.

Penalităţile se calculează în continuare, arată sursa citată, aşa că suma va creşte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici