EXCLUSIV: De la începutul anului, peste 140 de angajaţi MIRA acuzaţi de fapte de corupţie

Direcţia Generală Anticorupţie informează că a investigat peste 1.100 de angajaţi ai Ministerului Intermelor şi Reformei Administrative (MIRA), în primele 11 luni ale acestui an, 163 dintre ei fiind puşi sub învinuire de procurori, din care 147 pentru fapte de corupţie.

2 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: De la începutul anului, peste 140 de angajaţi MIRA acuzaţi de fapte de corupţie

EXCLUSIV: De la începutul anului, peste 140 de angajaţi MIRA acuzaţi de fapte de corupţie

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) arată că dintre persoanele învinuite, una face parte din Ministerul de Interne, 86 din Poliţia Română, 20 din Poliţia de Frontieră, zece din Jandarmerie, şapte din Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă, 15 din Administraţia Publică, iar opt din alte structuri - instituţia răspunzând unei solicitări în acest sens adresată de către agenţia MEDIAFAX.

De asemenea, lucrătorii DGA, sub coordonarea procurorilor, a efectuat cercetări în cazul a peste 770 de persoane din afara MIRA, despre care existau informaţii şi date de comiterea unor fapte de corupţie sau conexe infracţiunilor de corupţie, fiind învinuite 195 dintre acestea, precizează sursa citată.

Potrivit DGA, în primele 11 luni ale anului în curs, s-au efectuat investigaţii referitor la 1.140 persoane.

În 84 de situaţii lucrătorii MIRA au sesizat că s-a încercat atragerea lor în fapte de corupţie. Anul trecut s-au înregistrat 160 de cazuri de desistare.

Totodată, în anul 2006 au fost investigate 944 de persoane, fiind puşi sub învinuire, de către parchete, 202 lucrători MIRA, dintre care 172 pentru fapte de corupţie.

DGA precizează, pentru MEDIAFAX, că anul trecut au fost puse sub învinuire trei lucrători din Ministerul de Interne, 83 din Poliţia Română, 61 din Poliţia de Frontieră, şapte din Jandarmerie, două din Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi 16 din Administraţie Publică.

Tot în 2006, au fost cercetate peste 700 de persoane din afara MIRA, care au încercat coruperea unor lucrători ai ministerului, fiind învinuite 282 dintre acestea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici