Gândul: Servicii-fulger la DNA: cetăţeni înştiinţaţi prin telefon că au devenit învinuiţi

Controlul efectuat la DNA de către inspectorii CSM a descoperit o practică, probabil singulară în lume, dar sigur necunoscută în sistemul judiciar românesc: aducerea la cunoştinţă a învinuirii prin telefon, relatează cotidianul "Gândul".

2 afișări

Procurorii anticorupţie din România au toate şansele să intre în Cartea recordurilor în materie de operativitate, comentează "Gândul", arătând că persoana cercetată este sunată de către procuror, care îi spune că a devenit învinuit, precum şi acuzaţiile concrete care i se aduc.

Potrivit sursei citate, această situaţie a fost constatată de către inspectorii CSM într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupţie de la Bucureşti şi Satu Mare. Procedura ca atare reiese din conţinutul unui proces-verbal care consemnează aducerea la cunoştinţă a învinuirii şi faptul că aceasta a fost comunicată telefonic învinuitului. În acelaşi dosar s-a început urmărirea penală şi faţă de o altă persoană, iar procesul-verbal de aducere la cunoştinţă a învinuirii cuprinde aceeaşi menţiune cu privire la informarea telefonică a învinuitului.

Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici