Jaf de milioane dat la o bază militară americană aflată în România. Unde s-a întâmplat şi ce au furat hoţii

  • Un grup infracţional format a sustras combustibil dintr-o bază militară americană
  • Baza se află în estul judeţului Constanţa, iar prejudiciul se ridică la aproape două milioane de dolari
  • Procurorii au pornit o anchetă în acest caz şi au început audierea suspecţilor
1347 afișări
Imaginea articolului Jaf de milioane dat la o bază militară americană aflată în România. Unde s-a întâmplat şi ce au furat hoţii

Sursa foto: profimedia

Procurorii DIICOT au deschis o anchetă după ce un grup infracţional a sustras combustibil în valoare de două milioane de dolari dintr-o bază americană aflată în estul judeţului Constanţa. Poliţiştii au descins cu mandat de percheziţie în locuinţa mai multor suspecţi şi au adus la audieri şapte persoane.

Furturile s-au întins pe o perioadă lungă de timp, din 2017 până în 2021, la momentul destructurării reţelei. Operaţiunea de filaj a fost una complexă, suspecţii fiind supravegheaţi timp de patru ani. 

Fiind o anchetă în desfăşurare, nu se cunosc prea multe detalii privind identitatea făptaşilor, drept urmare, această informaţie nu a rămas fără ecou în presa internaţională şi a stârnit speculaţii în rândul cititorilor de pe mapamond.

„Sub coordonarea liderului, membrii grupării au sustras cantităţi importante de motorină de la generatoarele care deservesc anumite zone din baza militară americană, prejudiciul adus guvernului federal al SUA fiind de aproximativ două milioane de dolari”, au declarat procurorii.

Forţele americane folosesc baza aeriană „Mihail Kogălniceanu” din 1999. România, membră NATO din 2004, găzduieşte un centru de comandă şi o staţie de rachete balistice implementate de SUA. În 2003, aliaţii au folosit baza drept rampă strategică pentru invadarea Irakului şi din 2014 a devenit centru de tranzit pentru soldaţii americani care călătoresc în şi dinspre Afganistan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici