Norica Nicolai: Nu renunţ la postul de ministru al Justiţiei

Vicepreşedintele liberal Norica Nicolai, nominalizată pentru fotoliul de ministru al Justiţiei, a declarat, sâmbătă, după ce a participat la Conferinţa Naţională a CSL, că nu va renunţa la aceast post, menţionând că sesizarea către Curtea Constituţională va fi făcută săptămâna viitoare.

1 afișare
Imaginea articolului Norica Nicolai: Nu renunţ la postul de ministru al Justiţiei

Norica Nicolai: Nu renunţ la postul de ministru al Justiţiei

Invitată să se adreseze reprezentanţilor Cluburilor Studenţeşti Liberale, Norica Nicolai le-a spus că, spre deosebire de ea, tinerii liberali nu au avut „şansa sau neşansa” unui dosar de cadre.

„Aţi avut şansa să vă naşteţi în democraţie. Trebuie să fiţi educaţi, pentru că marea problemă a acestei ţări şi a unor politicieni este educaţia”, a declarat vecepreşedintele PNL.

La final, ea a precizat, răspunzând unei întrebări din partea unui jurnalist, că nu va renunţa la postul de ministu al Justiţiei.

„Nu renunţ! În perioada aceasta sunt foarte bine, nu trebuie să se teamă cineva că mi-ar fi rău”, a subliniat senatorul liberal, menţionând că sesizarea Curţii Constituţionale în cazul refuzului şefului statului de a o învesti în funcţia de ministru va fi făcută în cursul săptămânii viitoare.

Ministrul interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, a declarat, vineri, la Antena 3, că documentaţia Guvernului de sesizare a Curţii Constituţionale în cazul Norica Nicolai a fost finalizată şi urmează a fi trimisă curând Curţii.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că a discutat, miercuri, cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, pe tema numirii unui ministru al Justiţiei şi că nici el nici şeful Executivului nu şi-au schimbat punctele de vedere în legătură cu această situaţie, dar au conchis că trebuie găsită o soluţie. El a menţionat că a mai avut o întâlnire cu primul-ministru, pe aceeaşi temă, precizând însă că la acea dată şeful Guvernului nu văzuse încă dosarul profesional al Noricăi Nicolai.

Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, într-o conferinţă de presă, că se aşteaptă ca scandalul creat în jurul numirii Noricăi Nicolai la Ministerul Justiţiei să se încheie cu semnarea decretului de numire de către preşedintele Traian Băsescu.

"Preşedintele României va semna decretul de numire pentru că România se pretinde un stat european, un stat de drept şi într-un stat de drept Constituţia trebuie respectată indiferent de poziţia pe care o ocupi în stat, chiar dacă eşti preşedintele ţării”, a spus Teodor Atanasiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici