Orban, despre SIIJ: Ministrul Justiţiei a sesizat Comisia de la Veneţia fără să anunţe coaliţia

  • Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a anunţat sâmbătă, la Iaşi, că va fi convocată o sesiune extraordinară a Senatului pentru adoptarea legii de desfiinţare a SIIJ.
  • Ludovic Orban a declarat că ministrul Justiţiei a sesizat Curtea de la Veneţia fără să anunţe coaliţia de guvernare.
8868 afișări
Imaginea articolului Orban, despre SIIJ: Ministrul Justiţiei a sesizat Comisia de la Veneţia fără să anunţe coaliţia

Orban, despre SIIJ: Ministrul Justiţiei a sesizat Comisia de la Veneţia fără să anunţe coaliţia

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a declarat că ministrul Justiţiei a sesizat Curtea de la Veneţia fără să anunţe coaliţia de guvernare.

Noi dezbatem problema desfiinţării secţiei speciale încă de la preluarea guvernării. PNL a şi depus înainte, în legislatura trecută, proiectul de lege de desfiinţare a secţiei speciale. Am ajuns la un acord în coaliţie, în care am susţinut o formulă care a fost adoptată de Camera Deputaţilor, cu 170 de voturi pentru. În Camera Deputaţilor, prima camera sesizată, s-a adoptat proiectul de lege privind desfiinţarea secţiei speciale într-o formă care a fost convenită la nivelul coaliţiei. Ulterior adoptării acestei forme, ministrul Justiţiei, fără să ne informeze, a seziat Comisia de Veneţia. Repet, fără să informeze premierul, fără să facă o informare în coaliţie”, a declarat, la Iaşi, Ludovic Orban.

Acesta susţine că reprezentanţii coaliţiei vor stabili o nouă formă a proiectului după primirea observaţiilor de la Comisia de la Veneţia.

„N-am spus nimic, ok, a sesizat ministrul Justiţiei Comisia de la Venţia. El ne-a pus în situaţia în care odată cu sesizarea aşteptăm punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia care se va da probabil în jurul datei de 3 iulie. Decizia la nivelul coaliţiei, pe care am discutat-o cu doamna senator Iulia Scântei, care e preşedintele Comisiei Juridice, este aceea de a aştepta punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia, de a ne întâlni în coaliţie, specialiştii cu palierul politic, de a conveni asupra unei forme care să fie comună în coaliţie”, a mai spus liderul PNL.

Conform acestuia, imediat ce se va ajunge la o formă comună va fi convocată o sesiune extraordinară la Senat, „pentru că Senatul este camera decizională, şi să adoptăm proiectul în forma pe care o vom conveni ţinând cont de observaţiile şi punctele de vedere ale Comisiei de la Veneţia”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici