Părinţii Madeleinei McCann, suspecţi oficial în cazul dispariţiei fetiţei

Părinţii Madeleinei McCann au fost declaraţi oficial suspecţi în cazul dispariţiei micuţei de patru ani, însă aceştia vor să rămână în Portugalia pentru a-şi dovedi nevinovăţia, relatează, sâmbătă, BBC News.

6 afișări
Imaginea articolului Părinţii Madeleinei McCann, suspecţi oficial în cazul dispariţiei fetiţei

Părinţii Madeleinei McCann, suspecţi oficial în cazul dispariţiei fetiţei

Părinţii fetei, Gerry şi Kate McCann, sunt hotărâţi ca ancheta pentru găsirea fiicei lor să nu fie întreruptă, a declarat un prieten al familiei.

Autorităţile portugheze cred că mama Madeleinei a ucis-o pe fetiţă din greşeală, însă nu există o acuzaţie oficială la adresa cuplului McCann.

Gerry McCann a fost declarat oficial suspect formal la aproape 12 ore după ce soţia lui a primit acelaşi statut, în urma unor interogatorii separate de peste 24 de ore. Aceste proceduri permit autorităţilor să pună anumite întrebări cuplului McCann şi le oferă celor doi dreptul de a nu da declaraţii.

"Am vorbit cu Gerry de dimineaţă şi nu era surprins că a fost numit suspect oficial. Procesul de interogare are scopul de intimidare, însă Gerry este frustrat de şirul de întrebări şi de cât de departe a ajuns ancheta. El luptă şi cred că este hotărât ca descoperirea Madeleinei să nu fie întreruptă de aceste aspecte", a relatat Jon Corner, un prieten al familiei McCann.

"În mod cert, poliţiştii nu investighează nimic şi nu fac pe detectivii pentru a o găsi pe Madeleine. Ei caută, de fapt, o finalitate rapidă şi curată în acest caz, iar acest lucru înseamnă atragerea atenţiei asupra familiei", a adăugat Corner.

În opinia autorităţilor portugheze, Kate McCann este responsabilă pentru moartea accidentală a fiicei sale. Potrivit BBC, autorităţile ar fi acuzat-o pe Kate că, împreună cu soţul ei, ar fi ascuns trupul fetiţei, pe care apoi l-ar fi mutat, folosind o maşină închiriată.

Cuplul McCann neagă vehement astfel de acuzaţii. Corner a afirmat că poliţiştii i-au propus lui Kate McCann să "facă o afacere". Astfel, dacă aceasta va mărturisi crima, ea va petrece numai doi ani în închisoare.

Familia McCann este aşteptată să participe la slujba de sâmbătă dimineaţă, aşa cum obişnuieşte de când Madeleine a dispărut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici