Prahova: Reţea de persoane care emiteau file CEC fără acoperire, anihilată

Un număr de nouă persoane au fost trimise în judecată de către procurorii de la direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Biroul teritorial Prahova, sub acuzaţia de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave prin emiterea de file CEC fără acoperire bancară.

1 afișare

Reţeaua infracţională era condusă de către Cătălin Udilă, de 41 de ani, din Ploieşti, care, în anii 1990 a fost condamnat şi a fãcut un an de închisoare pentru afaceri ilegale cu produse petroliere şi care între timp a fost reabilitat.

Acesta, împreună cu doi "locotenenţi", a pus la punct o reţea infracţională care a înşelat 15 societăţi comerciale, marea majoritate din zona Ardealului, prejudiciul total adus acestor firme fiind de aproximativ 500.000 lei.

Udilă şi unul dintre locotenenţii săi au şantajat două persoane cărora le împrumutaseră bani cu dobândă şi pe care le-au pus să înfiinţeze două societăţi comerciale, la adrese de apartamente închiriate.

Ca reprezentanţi ai acestor societăţi, în perioada septembrie 2006 - martie 2007, cei doi administratori de firme, ajutaţi de alte persoane, au contactat, prin intermediul internetului, firme furnizoare de diverse produse, de la care au cumpărat marfă - carne de porc şi de vită, aparatură electronică, aparate foto, laptopuri, dar şi materiale de construcţii - pentru care au emis file CEC fãră acoperire.

O parte din marfă a fost vândută la preţuri mai mici decât cele practicate pe piaţã, aparatura electronică fiind comercializată în stradă, în timp ce alimentele au fost vândute cu factură către diverse firme, cele mai multe din Prahova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici