Procesul Corinei Voiculescu cu Daniel Morar, amânat cu două săptămâni

Instanţa Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti a amânat, marţi, cu două săptămâni, procesul intentat de Corina Voiculescu şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, pe care îl acuză că a dispus să-i fie ascultate ilegal telefoanele.

1 afișare
Imaginea articolului Procesul Corinei Voiculescu cu Daniel Morar, amânat cu două săptămâni

Procesul Corinei Voiculescu cu Daniel Morar, amânat cu două săptămâni

Amânarea procesului până pe 29 ianuarie a fost cerută de avocata Corinei Voiculescu, pentru a depune la dosar ordonanţa de începere a urmăririi penale, remisă de DNA prin poştă Cameliei Voiculescu şi tatălui acesteia, Dan Voiculescu.

La 11 ianuarie, DNA a emis o adresă prin care cere suspendarea judecării procesului intentat de Corina Voiculescu până la finalizarea urmăririi penale în dosarul 28/P/2006 al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie în care Dan Voiculescu şi fiica sa Camelia sunt acuzaţi de posibile infracţiuni de corupţie.

În aceeaşi adresă trimisă instanţei se mai arată că nota transmisă de Morar către Serviciul Român de Informaţii privind interceptarea telefonului Corinei Voiculescu "este clasificată ca informaţie cu caracter secret de stat, iar procedura de declasificare va fi realizată conform normelor legale, până la finalizarea cauzei penale".

Faţă de acest pasaj din notă, avocata Corinei Voiculescu, Alice Drăghici, a declarat pentru MEDIAFAX că declasificarea unui document cu caracter secret de stat se face doar prin ordonanţă de Guvern, la cererea celui care a cerut clasificarea în primă instanţă a acelui document. Practic, Daniel Morar trebuie să ceară declasificarea notei, a adăugat avocatul.

Potrivit avocatei, urmăririle penale care se efectuează în prezent sunt bazate numai pe interceptări telefonice şi filaje.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici