Proxenet din Galaţi, ridicat după ce a obligat mai multe fete să se prostitueze prin metoda Loverboy

  • Un proxenet din Galaţi a fost ridicat după ce a obligat mai multe fete să se prostitueze în Elveţia, Austria şi Germania prin metoda Loverboy.
  • Procurorii i-au pus sechestru pe un apartament de 77.000 euro şi o maşină de 60.000 euro.
1504 afișări
Imaginea articolului Proxenet din Galaţi, ridicat după ce a obligat mai multe fete să se prostitueze prin metoda Loverboy

Sursa foto: Mediafaxfoto

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Galaţi au reţinut pe o perioadă de 24 de ore un bărbat, pentru trafic de persoane şi instigare la spălarea banilor.

În perioada 2015 – 2021, prin metoda „loverboy”, inculpatul a recrutat mai multe persoane vătămate pe care le-a exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei pe teritoriul Elveţiei, Austriei şi Germaniei.

Supravegherea şi controlul victimelor erau realizate de către inculpat fie direct şi nemijlocit, când se afla pe teritoriul ţărilor de exploatare, fie prin contact telefonic permanent, ocazii cu care inculpatul se interesa de numărul de clienţi şi de sumele de bani obţinute de către acestea, precizează DIICOT.

Transferul sumelor de bani se făcea către inculpat, fie direct, când acesta se afla pe teritoriul ţărilor de exploatare, fie prin serviciile de transfer monetar internaţional şi erau folosite de către acesta pentru achiziţionarea de bunuri mobile şi imobile.

Procurorii DIICOT Galaţi şi poliţiştii au făcut 4 percheziţii domiciliare, în oraşul Galaţi, în urma cărora au fost ridicate mai multe documente cu valoare probatorie, 7 telefoane mobile, 4 cartele SIM, 5 carduri de memorie, un stick de memorie, un laptop şi o armă neletală.

De asemenea, s-a instituit măsura sechestrului asigurator asupra unui apartament în valoare de 77.000 euro şi s-a ridicat un autoturism cu o valoare de piaţă de aproximativ 60.000 euro.

Bărbatul va fi prezentat Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici