Raport CE: Activitatea DNA evaluată pozitiv, cu excepţia restituirilor motivate de erori procedurale

Raportul CE pe tema Justiţiei în România indică faptul că activitatea DNA "arată un parcurs pozitiv în ultimele şase luni", dar menţionează că unele dintre cauzele care implică foşti miniştri sau actuali miniştri au fost restituite procurorilor de către instanţe, din cauza unor erori procedurale.

1 afișare
Imaginea articolului Raport CE: Activitatea DNA evaluată pozitiv, cu excepţia restituirilor motivate de erori procedurale

Raport CE: Activitatea DNA evaluată pozitiv, cu excepţia restituirilor motivate de erori procedurale

"Până în octombrie 2007, DNA a solicitat aprobarea începerii urmăririi penale a opt foşti miniştri sau miniştri aflaţi în funcţie", adaugă documentul, menţionând că aprobarea a fost acordată de preşedintele Traian Băsescu în luna ianuarie.

"Decizia privind ridicarea imunităţii a fost luată după dezbateri juridice şi politice intense", observă Comisia.

"În ultimele şase luni, câteva dintre aceste cauze, care implică foşti miniştri sau miniştri aflaţi în funcţie, au fost restituite procuraturii de către instanţe, din cauza unor erori procedurale", precizează raportul, potrivit căruia "acest lucru, pe lângă chestiunea imunităţii, a provocat dezbateri şi controverse considerabile".

"Nu este clar dacă motivaţia instanţelor înseamnă că probele sunt inadmisibile, făcând necesare noi anchete, sau înseamnă că procuratura poate rectifica situaţia, fără a fi necesară reînceperea procedurilor", conchide raportul CE, adoptat luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici