România participă la pledoariile din faţa Curţii Internaţionale de Justiţie în cazul acuzaţiilor de genocid ale Ucrainei vs Rusia

România participă miercuri, la Haga, în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie, în calitate de stat intervenient, la pledoariile orale în cazul acuzaţii de genocid în temeiul Convenţiei privind prevenirea şi reprimarea crimei de genocid, iniţiat de Ucraina împotriva Federaţiei Ruse.

186 afișări
Imaginea articolului România participă la pledoariile din faţa Curţii Internaţionale de Justiţie în cazul acuzaţiilor de genocid ale Ucrainei vs Rusia

România participă la pledoariile din faţa Curţii Internaţionale de Justiţie în cazul acuzaţiilor de genocid ale Ucrainei vs Rusia

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), din raţiuni de eficienţă şi de bună administrare a justiţiei, având în vedere poziţiile juridice extrem de apropiate în această speţă şi numărul foarte mare de intervenienţi, România împreună cu Belgia, Croaţia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Irlanda, Luxemburg şi Suedia vor prezenta o pledoarie comună.

Etapa procedurală curentă priveşte examinarea obiecţiilor preliminare formulate de Federaţia Rusă cu privire la competenţa Curţii în această speţă.

„Faza orală a procedurilor este organizată în continuarea etapei scrise, în contextul căreia România a transmis Curţii, la 3 iulie 2023, observaţii scrise, cu scopul de a sprijini determinarea competenţei Curţii de a soluţiona acest caz. La audieri participă o delegaţie condusă de directorul general pentru afaceri juridice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, desemnat drept co - Agent al României în faţa CIJ în acest caz. Ministerul Afacerilor Externe subliniază că participarea la aceste proceduri reflectă importanţa acordată de România respectării Convenţiei privind prevenirea şi reprimarea crimei de genocid, precum şi încrederea în rolul Curţii Internaţionale de Justiţie, organul judiciar principal al ONU, pentru clarificarea corectei interpretări şi aplicări a prevederilor Convenţiei”, transmite, miercuri, MAE într-un comunicat de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici