Senator PNL, despre desfiinţarea SIIJ: „E o chestiune de zile, cel mult de câteva săptămâni”

  • Preşedintele Comisiei juridice din Senat cere liderilor coaliţiei de guvernare să convoace în cel mai scurt timp o sesiune parlamentară extraordinară la Senat.
  • Comisia de la Veneţia a salutat desfiinţarea Secţiei de Investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) şi recomandă modificarea legii votate în Camera Deputaţilor.
128 afișări
Imaginea articolului Senator PNL, despre desfiinţarea SIIJ: „E o chestiune de zile, cel mult de câteva săptămâni”

Senator PNL, despre desfiinţarea SIIJ: „E o chestiune de zile, cel mult de câteva săptămâni”

Desfiinţarea SIIJ este „o chestiune de zile, cel mult de câteva săptămâni”, afirmă preşedintele COmisiei juridice din Senat, Iuliana Scântei (PNL): „SIIJ va fi aruncată la coşul de gunoi al istoriei”.

„Răspunsul Comisiei de la Veneţia confirmă că demersul meu, ca Preşedinte al Comisiei Juridice a Senatului, şi al colegilor mei senatori #PNL a fost corect, propunând eliminarea superimunităţilor acordate magistraţilor prin forma legii adoptate de Camera Deputaţilor. Avizul acordat de deputaţi în favoarea CSM, la trimiterea în judecată a procurorilor sau judecătorilor pentru orice fapte penale, inclusiv cele de corupţie, nu este conform cu standardele europene în materia răspunderii magistraţilor”, transmite Iuliana Scântei.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat cere liderilor coaliţiei de guvernare să convoace în cel mai scurt timp o sesiune parlamentară extraordinară la Senat.

„Fac, în acelaşi timp, apel la colegii de coaliţie pentru găsirea grabnică a unui punct de vedere comun, astfel ca toate recomandările Comisiei de la Veneţia să fie incluse în formula pe care o vom adopta la Senat. Sper, de asemenea, ca toţi partenerii din majoritatea parlamentară să ajungă la un punct de vedere comun pentru ca unul dintre cele mai importante puncte din programul de guvernare să fie îndeplinit, odată cu desfiinţarea controversatei Secţii speciale. Vom închide, prin acest demers, un capitol ruşinos al ultimilor ani, când independenţa magistraţilor a fost luată cu asalt. E o chestiune de zile, cel mult de câteva săptămâni, până când vom putea să punem în locul promisiunilor alte fapte concrete în privinţa reformelor necesare în justiţie. Totul depinde de vocaţia respectării independenţei magistraţilor şi de îndeplinirea unor mari aşteptări, între care ridicarea MCV este, pentru PNL, o piatră de hotar. De îndată ce sesiunea extraordinară va fi iniţiată, voi convoca Comisia juridică pentru adoptarea raportului asupra legii. Senatorii PNL au depus deja amendamentele pentru eliminarea superimunităţilor. SIIJ va fi aruncată la coşul de gunoi al istoriei”, conchide Scântei.

Comisia de la Veneţia a salutat desfiinţarea Secţiei de Investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) şi recomandă modificarea legii votate în Camera Deputaţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici