Silvian Ionescu a dat în judecată Guvernul

Secretarul executiv al PD Silvian Ionescu a anunţat, vineri, că a dat în judecată Guvernul pentru că, în şedinţa din 10 octombrie, a adoptat două acte normative prin care se politizează Garda de Mediu şi se încalcă legislaţia în vigoare privind dezvoltarea regională şi transparenţa decizională.

1 afișare
Imaginea articolului Silvian Ionescu a dat în judecată Guvernul

Silvian Ionescu a dat în judecată Guvernul

Fostul şef al Gărzii de Mediu, Silvian Ionescu, a anunţat că a chemat în instanţă Guvernul, la Curtea de Apel Bucureşti, secţia Contencios Administrativ, pentru suspendarea OUG 107/2007 privind modificarea OUG pentru stabilirea de măsuri organizatorice la nivelul administraţiei publice centrale.

Ionescu a arătat să modificarea legislativă pe care o reclamă a fost adoptată în şedinţa de Guvern din 10 octombrie, când au fost aprobate două acte normative referitoare la organizarea Gărzii de Mediu, „în dispreţul cutumelor şi al legilor în vigoare”.

El a susţinut că modificarea respectivă este „abuzivă” şi nu ţine cont de interesele Gărzii de Mediu şi nici de recomandările Comisiei Europene.

Potrivit reprezentantului PD, OUG adoptată de Cabinetul Tăriceanu „nu urmăreşte altceva decât politizarea posturilor, chiar cu preţul deprecierii actului de inspecţie (…), posturile de conducere urmând a fi ocupate de cadre de nădejde PNL-iste şi UDMR-iste”.

Silvian Ionescu a precizat că, prin modificările iniţiate de Guvern, se va diminua capacitatea de intervenţie a Gărzii de Mediu cu minimum 5 posturi în fiecare judeţ.

El a mai arătat că Ordonanţele aprobate de Guvernul Tăriceanu în 10 octombrie încalcă mai multe acte normative în vigoare referitoare la dezvoltarea regională, transparenţa decizională în activitatea publică şi compatibilitatea cu directivele europene.

Potrivit lui Ionescu, noul act normativ al Gărzii de Mediu amestecă problema poluării cu cea a biodiversităţii, reacţia Comisiei Europene apărând imediat, România fiind notificată pentru încălcarea legislaţiei privind biodiversitatea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici