Surse: DNA a prins-o în flagrant pe soacra primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheş. Soacra primarului dorea ca judecătoarea ce soluţiona dosarul acestuia „în numele legii să fie mai blândă”

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA au efectuat o acţiune în flagrant ce a vizat-o pe soacra primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat în primă instanţă într-un dosar de corupţie al DNA.

2330 afișări
Imaginea articolului Surse: DNA a prins-o în flagrant pe soacra primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheş. Soacra primarului dorea ca judecătoarea ce soluţiona dosarul acestuia „în numele legii să fie mai blândă”

ACTUALIZARE: Sursele judiciare susţin că judecătoarea din completul care urma să-l judece pe primar a făcut denunţul la DNA, sesizând că la mama dânsei a venit soacra primarului ca să-i cumpere o firmă, respectiv un stand de vânzare.

În acel moment, procurorii DNA au intrat pe fir şi au realizat mai multe înregistrări ambientale.

În înregistrări, soacra primarului i-ar fi spus mamei judecătoarei că fiica sa, la soluţionarea dosarului primarului, „în numele legii să fie mai blândă”.

Iar în momentul când soacra lui Cătălin Cherecheş s-a prezentat la mama judecătoarei cu 50.000 de euro – procurorii au constatat infracţiunea flagrantă.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Soacra primarului ar fi intenţionat să preia o firmă a mamei judecătoarei de caz, susţin sursele, iar schimbul acesta s-ar fi realizat cu o sumă ce ar varia între 50-100.000 de euro.

Cătălin Cherecheş, primarul de Baia Mare, a fost acuzat într-un dosar al DNA că a luat mită 30.000 de lei, în aprilie 2016, dar primarul a susţinut atunci că a fost vorba despre restituirea unui împrumut. Cătălin Cherecheş a fost arestat atunci, dar a candidat de după gratii şi a ieşit primar din nou, cu 70% din voturi.

În februarie 2022, Cherecheş a fost condamnat în primă instanţă, de Tribunalul Cluj, la 5 ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită în formă continuată, decizia nefiind definitivă. De asemenea, instanţa dispusese ca pe o perioadă de 4 ani, lui Cherecheş să i se interzică mai multe drepturi, inclusiv cel de a fi ales.

Pe 24 noiembrie 2023, peste 2 săptămâni, Cătălin Cherecheş urma să primească decizia definitivă în acest dosar DNA din partea judecătorilor Curţii de Apel Cluj.

În iunie acest an, Cătălin Cherecheş a anunţat că vrea să se reîntoarcă în PSD, partid în care a mai fost membru în două rânduri. Cătălin Cherecheş a mai fost membru PNCŢCD, PSD, UNPR şi PNL.

În ciuda anunţului făcut, primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheş n-ar avea încă adeziunea depusă la PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici