Un bucureştean s-a ales cu dosar penal pentru că a scos la vânzare o pasăre protejată de lege

  • Un bărbat de 35 de ani din Bucureşti a scos la vânzare un şoim
  • Vânturelul de seară este o pasăre din familia şoimilor protejată prin lege
  • Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru braconaj cinegetic
3236 afișări
Imaginea articolului Un bucureştean s-a ales cu dosar penal pentru că a scos la vânzare o pasăre protejată de lege

Sursa foto: profimedia

Un bărbat de 35 de ani din Bucureşti a postat un anunţ prin intermediul unui site de profil prin care dorea să vândă contra sumei de 250 de euro uliu păsărar. Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Exploziv şi Substanţe Periculoase s-au dat drept cumpărători şi au confiscat pasărea aflată în posesia bărbatului.

Conform expertizei unui ornitolog, pasărea în cauză este un vânturel de seară, specie protejată prin lege care face parte din familia şoimilor. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Braconaj Cinegetic”.

Pasărea se află acum într-un adăpost specializat unde va sta până la finalizarea cercetărilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici