Video Valentin Ceauşescu poate păstra tablourile familiei

Valentin Ceauşescu poate păstra tablourile familiei, potrivit unei sentinţe pronunţată, marţi, de Tribunalul Bucureşti.

1 afișare

Practic, decizia privind restituirea bunurilor către Valentin Ceauşescu rămâne neschimbată, după ce instanţa civilă a Tribunalului Bucureşti a constatat, marţi, că, în condiţiile existenţei deja a unei decizii definitive şi irevocabile pe latură penală, aceasta trebuie menţinută şi în civil.

În acest proces civil, Valentin Ceauşescu revendică recuperarea a cinci tablouri confiscate la revoluţie. El a solicitat Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR) anumite bunuri culturale mobile indisponibilizate de către Parchet, care au fost încredinţate muzeului în 1990, de către Procuratura Generală Secţia a V-a.

În octombrie 2006, Tribunalul Bucureşti i-a dat lui Valentin Ceauşescu câştig de cauză pentru recuperarea mai multor bunuri, confiscate în decembrie 1989. Pe listă s-au regăsit aproape 50 de tablori, semnate de autori celebri, cum ar fi Theodor Pallady, Corneliu Baba, Victor Brauner, dar şi sculpturi şi piese de mobilier unicat.

Cele cinci tablouri care nu s-au regăsit în decizia de atunci a instanţei şi care au fost ulterior revendicate sunt toate uleiuri pe panză, respectiv "Natură statică cu pere", a lui Alexandru Ciucurencu, "Balerina în repaos", de Iosif Iser, "Natura statică donite", a lui Alexandru Ciucurencu, "Natură statică cu flori", a lui Dumitru Ghiaţă şi "Natură statică vas cu flori", lucrare aparţinând lui Nicolae Tonitza.

Totodată, într-un proces penal, Valentin Ceauşescu a cerut instanţelor inferioare să i se clarifice situaţia ca urmare a deschiderii unor dosare penale după revoluţia din 1989.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici