VIDEO Prins cu 7 încălcări ale Codului Rutier, Christian Ciocan, comisar şef de poliţie, filmat când încearcă să-i intimideze pe poliţişti: „V-aţi manifestat execrabil”

  • Reprezentanţii Sindicatului Europol îl acuză pe comisarul şef Christian Ciocan, director împuternicit al Unităţii de Politici Publice din MAI, că a încălcat legea prin şapte fapte.
  • Potrivit sindicaliştilor, Ciocan i-a ameninţat şi a încercat să-i intimideze pe agenţii de Poliţie.
13089 afișări
Imaginea articolului VIDEO Prins cu 7 încălcări ale Codului Rutier, Christian Ciocan, comisar şef de poliţie, filmat când încearcă să-i intimideze pe poliţişti: „V-aţi manifestat execrabil”

Christian Ciocan, comisar şef de poliţie, prins cu 7 încălcări ale Codului Rutier, filmat când adresează jigniri la ameninţări la adresa agenţilor VIDEO

Incidentul a fost relatat pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol, miercuri după-amiază.

Ciocan a pătruns pe o stradă unde acţiona indicatorul „Accesul interzis” şi la solicitarea agenţilor a refuzat să se legitimeze, aşteptând probabil să fie recunoscut de la televizor. Ulterior, agenţii de poliţie au constatat că autoturismul condus de Ciocan are ITP-ul expirat din anul 2018, autoturismul nu era asigurat, lipsea una din plăcuţele de înmatriculare, nu avea actele asupra şi a refuzat să respecte indicaţiile poliţistului. Pentru cele 7 fapte, Ciocan a fost amendat cu aproximativ 6000 lei, iar ca măsuri complementare a fost reţinută plăcuţa cu numărul de înmatriculare şi i-a fost suspedat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru 30 de zile”, scrie pe reţeaua de socializare.

Comisarul şef Christian Ciocan a fost filmat ulterior la secţia de poliţie, în timp ce se apăra şi respingea acuzaţiile. „Eu v-am spus cine sunt, mi-am declinat identitatea tocmai ca să înţelegeţi cine sunt. Eu ies de sub duş şi mă duc la un televizor (...) V-aţi manifestat execrabil”, le spune Christian Ciocan poliţiştilor de la rutieră. 

În finalul înregistrării, Christian Ciocan se aude cum spune că maşina pe care o conducea este a tatălui său, justificând astfel că nu ştia care este starea ei, chiar dacă, conform Codului Rutier, talonul este document obligatoriu de prezentat la cererea poliţiei.

Transcrierea discuţiei

Poliţist: Vă rog frumos să rămâneţi.. Nu aveţi niciun drept să..

C.C: Domnule, vă rog foarte mult din acest moment vreau să discut cu orice altă persoană, numai cu dumneavoastră, nu.

Poliţist: Puteţi să discutaţi cu cine vreţi dumneavoastră

CC: V-am spus că sunt coleg, aţi făcut acel circ…

Poliţist: ….

CC: V-am spus cine sunt. Mi-am declinat identitatea tocmai ca să înţelegeţi cine sunt. Eu ies de sub duş şi mă duc la un televizor (...) chestiune de poliţie.

CC: Am înţeles. În afară de a vorbi, a insulta şi a provoca, mai faceţi altceva? Asta nu este atitudine de poliţist.

CC: Ascultaţi-mă dom'le, nu poţi să opreşti în mijlocul intersecţiei, să blochezi o intersecţie, să nu te recomanzi şi să

Poliţist: ….Aţi intrat pe interzis.

CC: Suntem colegi, am respect faţă de tot colegii mei….

Poliţist: Asta nu e respect.

CC: V-aţi comportat execrabil.

Poliţist: Aţi vrut să vă sustrageţi verificărilor.

CC: …. Sustrageţi? Am venit pe jos până la secţie. V-am zis să mergem la secţie, stimate domn. Am tras maşina din intersecţie. Nu putem bloca strada.

Poliţist: Aţi intrat pe interzis, ce nu înţelegeţi?

(urmează o scurtă ceartă, neinteligibil)

CC: Băi băieţi, dacă nu înţelegeţi regulile de circulaţie …… Nu poţi să laşi maşina în mijlocul străzii. La 3 metrii de colţ am tras maşina. Ce Dumnezeu, domnule?!

CC: Domnule, ne-am întâlnit în intersecţie pentru faptul că trebuia să deblocăm o intersecţie, maşinile care erau în spate le-aţi văzut? (...neinteligibil)

CC: Sunt pe o stradă pe care o cunosc, mă duceam la Realitatea.

Poliţist: Dacă stiţi că nu aveţi ITP şi asigurare la maşină, documentele nu le aveţi la dvs. (…)

CC: E maşina tatălui meu, ce vreţi mai mult de atât? Mi-aţi făcut morală, mi-aţi(...)

 

Reprezentanţii Europol consideră că atitudinea comisarului a fost scandaloasă.

Atitudinea şi comportamentul manifestat de Ciocan au fost scandaloase, mai ales pentru poziţia pe care o ocupă, recurgând la ameninţări şi intimidări la adresa agenţilor, şi chiar i-a jignit afirmând că nu cunosc legea. Îi felicităm pe colegii Secţiei 4, pentru că nu au cedat presiunilor lui Ciocan, care le-a adresat o serie de jigniri, afirmând inclusiv faptul că nu înţelege cum îşi permit nişte agenţi să îl amendeze şi să îi ţină morală. Aşteptăm cu mare interes reacţia MAI cu privire la acest comportament de cea mai joasă speţă manifestat”, mai susţin cei de la Europol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici