Burt Young, actorul din Rocky nominalizat la Oscar, a murit la vârsta de 83 de ani

Burt Young, actorul cunoscut şi nominalizat la Oscar pentru rolul lui Paulie, cel mai bun prieten al lui Rocky Balboa, în filmele Rocky, a murit la vârsta de 83 de ani.

313 afișări
Imaginea articolului Burt Young, actorul din Rocky nominalizat la Oscar, a murit la vârsta de 83 de ani

Sursa foto: X/Twitter

Young a murit pe 8 octombrie în Los Angeles, a declarat miercuri fiica sa, Anne Morea Steingieser, pentru New York Times. Nu a fost precizată cauza decesului.
 
Născut Gerald Tommaso DeLouise în cartierul Queens din New York, interpretul a servit în Corpul Marinei americane în anii 1950 şi a studiat ulterior la Actors Studio al lui Lee Strasberg. Şi-a construit apoi o carieră jucând mai ales personaje de tip dur şi italo-americane la televiziune şi în filme.
 
A fost cel mai bine recunoscut pentru rolul lui Paulie Pennino din filmul Rocky din 1976, în care a jucat rolul măcelarului alcoolic şi prietenul personajului principal al lui Sylvester Stallone, Rocky Balboa, care a făcut din lovirea carcaselor din depozitul de carne, unde lucra Paulie, o parte din rutina sa de antrenament de box.
 
Miercuri, Stallone i-a adus un omagiu fostului său coleg de scenă, amintindu-şi de el ca de un "prieten drag".
 
"Ai fost un om şi un artist incredibil, îţi vom simţi foarte mult lipsa", a scris el pe Instagram.
 
Rolul lui Paulie, care era, de asemenea, fratele iubitei şi viitoarei soţii a lui Rocky, Adrian (care se căsătoreşte cu Balboa în Rocky II), i-a adus lui Young o nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, relatează The Guardian.
 
Filmul original Rocky a adunat în total 10 nominalizări la Oscar şi a câştigat trei premii, inclusiv premiul pentru cel mai bun film, pentru portretul unui boxer de club din Philadelphia care obţine o şansă improbabilă la titlul mondial la categoria grea.
 
Young şi-a reluat rolul lui Paulie în toate cele şase continuări ale filmelor originale Rocky.
 
Printre celelalte filme în care a mai jucat se numără Chinatown, The Pope of Greenwich Village şi Once Upon a Time in America. De asemenea, a avut numeroase apariţii ca invitat la televiziune în seriale precum M*A*S*H, The Rockford Files, Baretta şi Law & Order.
 
În ultimii săi ani, Young şi-a făcut un nume ca pictor, lucrările sale fiind expuse în galerii din întreaga lume.
 
Printre alte credite cinematografice se numără "Chinatown", "The Pope of Greenwich Village" şi "Once Upon a Time in America". De asemenea, a avut numeroase apariţii ca invitat la televiziune în seriale precum "M*A*S*H", "The Rockford Files", "Baretta" şi "Law & Order".
 
În anii următori, Young şi-a făcut un nume ca pictor, ale cărui lucrări au fost expuse în galerii din întreaga lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici