Celebrul producător, care a contribuit la transformarea R&B într-un gen muzical şi la evoluţia rock-ului, a decedat la 104 ani

Arthur Rupe, producător discografic şi inclus în 2011 în Rock & Roll Hall of Fame, a murit vineri la locuinţa sa din Santa Barbara, California, potrivit unui comunicat al Fundaţiei Arthur N. Rupe. El avea 104 ani.

1279 afișări
Imaginea articolului Celebrul producător, care a contribuit la transformarea R&B într-un gen muzical şi la evoluţia rock-ului, a decedat la 104 ani

Sursa foto: Twitter

Lui Rupe i se atribuie lansarea carierei pionierului rock and roll Little Richard şi a contribuit la transformarea R&B într-un gen muzical mainstream, potrivit Rock & Roll Hall of Fame.
 
Rock and roll-ul aşa cum îl cunoaştem nu ar exista fără Art Rupe", a scris Hall of Fame pe site-ul său web. „Etica de muncă fastidioasă a lui Rupe şi intuiţia muzicală stranie au modelat evoluţia rock-ului."
 
Rupe s-a născut Arthur N. Goldberg într-o familie evreiască din clasa muncitoare din Greensburg, Pennsylvania, a precizat fundaţia sa, potrivit CNN.
 
Ulterior, el avea să-şi schimbe numele în "Rupe" după ce s-a mutat în California şi a aflat de la bunicul său patern că numele de familie Goldberg a fost adoptat la Ellis Island, potrivit fundaţiei sale.
 
După ce a lucrat cu o echipă de ingineri care testau navele Liberty în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Rupe a decis să devină producător de discuri, a precizat fundaţia sa.
 
În cele din urmă, el şi-a înfiinţat propria casă de discuri, Specialty Records, care avea să prezinte mulţi artişti, printre care Roy Milton, Percy Mayfield, Joe şi Jimmy Liggins, Lloyd Price, Little Richard şi Sam Cooke.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici