Charles Martinet, vocea din spatele celebrului personaj Mario de la Nintendo, renunţă la rol după 27 de ani

Charles Martinet, vocea din spatele celebrului personaj Nintendo, Mario, se va retrage din acest rol, a anunţat gigantul de jocuri.

197 afișări
Imaginea articolului Charles Martinet, vocea din spatele celebrului personaj Mario de la Nintendo, renunţă la rol după 27 de ani

Sursa foto: Twitter

Actorul i-a dat voce instalatorului italian în jocurile video din 1996, începând cu Super Mario 64. Cu toate acestea, el nu a interpretat vocea personajului titular în filmul din acest an. Rolul i-a revenit lui Chris Pratt.
 
Nintendo a anunţat vestea pe X, spunând că a fost o "onoare" să lucreze cu Martinet, în vârstă de 67 de ani. Martinet va continua să lucreze cu Nintendo în calitate de "ambasador Mario" şi pare mulţumit de noul său rol.
 
Cel mai recent joc în care joacă eroul italian, Super Mario Bros. Wonder, a fost anunţat la începutul acestui an, iar trailerul a provocat speculaţii din partea unor fani că Martinet a fost înlocuit.
 
În comunicatul Nintendo de luni se arată că acesta "se va retrage din înregistrarea vocilor personajelor pentru jocurile noastre, dar va continua să călătorească prin lume împărtăşind bucuria lui Mario şi interacţionând cu voi toţi! A fost o onoare să lucrăm cu Charles care ne-a ajutat să-l aducem pe Mario la viaţă timp de atâţia ani şi vrem să-i mulţumim şi să-l sărbătorim. Vă rugăm să fiţi cu ochii în patru pentru un mesaj video special din partea lui Shigeru Miyamoto (creatorul lui Mario) şi a lui Charles însuşi, pe care îl vom publica la o dată viitoare."
 
Martinet a fost vocea personajului încă din 1996, apărând în mai multe jocuri, cum ar fi seriile Mario Kart şi Mario Party.
 
Deşi Martinet a devenit sinonim cu Mario, Pratt, un star de la Hollywood, a fost cel care a dat voce faimosului meseriaş în filmul de mare succes 2023, Martinet oferind în schimb vocile pentru Giuseppe şi tatăl lui Mario, potrivit BBC.
 
Pe lângă Mario, Martinet a mai furnizat vocile pentru alte personaje din seria Mario, inclusiv pentru fratele lui Mario, Luigi, rivalii Wario şi Waluigi, precum şi pentru versiunile pentru copii ale personajelor.
 
Anul 2023 a fost un an mare pentru seria Mario, filmul Mario obţinând peste 1 miliard de dolari în box office şi urmând să apară şi alte lansări pe Switch, Super Mario Bros. Wonder şi un remake al lui Super Mario RPG urmând să fie lansate în cursul acestui an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici