Costumul alb al lui John Travolta din 'Saturday Night Fever' ajunge la 260.000 de dolari la licitaţie

Costumul alb din trei piese purtat de John Travolta în "Saturday Night Fever" a ajuns la 260.000 de dolari la o licitaţie din California.

125 afișări
Imaginea articolului Costumul alb al lui John Travolta din 'Saturday Night Fever' ajunge la 260.000 de dolari la licitaţie

Sursa foto: Twitter

Ansamblul monocromatic a fost scos la licitaţie în cadrul expoziţiei "Hollywood: Classic & Contemporary", organizată de Julien's Auctions şi Turner Classic Movies (TCM) în weekend.

În această dramă din 1977, Travolta îl interpretează pe Tony Manero, un tânăr italo-american din Brooklyn care încearcă să scape de realităţile vieţii sale dominând ringul de dans de la discoteca locală.

Filmul de succes a ajutat la popularizarea muzicii disco în întreaga lume, iar Travolta a primit o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor pentru interpretarea sa grozavă, scrie CNN.

Potrivit organizatorilor licitaţiei, costumul din poliester purtat de Travolta în celebra scenă a concursului de dans din film este unul dintre cele două costume folosite în timpul producţiei filmului. Jacheta are revere exagerate cu cusături de tip "pick" şi două buzunare supradimensionate.
 
Lista de anunţuri descrie costumul ca fiind "unul dintre cele mai iconice costume din istoria cinematografiei" şi a adăugat că este însoţit de scrisori de autenticitate din partea studiourilor Paramount şi a lui Travolta însuşi.
 
"Eroii, de la Sir Lancelot la Tom Mix, purtau alb în marile concursuri pentru a exprima puritatea şi devotamentul faţă de sarcina pe care o aveau de îndeplinit", a declarat designerul de costume al filmului, Patrizia von Brandenstein, într-o declaraţie înainte de licitaţie, cu privire la acest ansamblu tipic anilor '70.
 
"Aşa că, pentru mine, albul a fost singura alegere pentru costum. Sunt recunoscătoare că eroul nostru, John Travolta, şi producătorii noştri au ajuns, de asemenea, să îl vadă în acest fel."
 
Printre alte puncte de atracţie ale licitaţiei se numără o cască Iron Man Mark XLVI, purtată de Robert Downey Jr. în filmul "Captain America" din 2016: Civil War", care a ajuns la 127.000 de dolari şi o recuzită de baghetă, din "Harry Potter şi Ordinul Phoenix", care a fost adjudecată cu 130.000 de dolari. Între timp, hoverboard-ul lui Michael J. Fox, din "Back to the Future 2" din 1989, s-a vândut cu 91.000 de dolari.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici