Creatoarea de modă Dame Mary Quant a murit la vârsta de 93 de ani

Creatoarea de modă Dame Mary Quant a murit la vârsta de 93 de ani, a anunţat familia sa, potrivit BBC.

214 afișări
Imaginea articolului Creatoarea de modă Dame Mary Quant a murit la vârsta de 93 de ani

marieclaire.co.uk

Într-o declaraţie a familiei sale pentru agenţia de ştiri PA se precizează că aceasta „a murit liniştită în această dimineaţă acasă, în Surrey, Marea Britanie”.

Dame Mary Quant a fost creditată pentru popularizarea fustelor mini care au contribuit la definirea anilor '60.

Familia sa a declarat că a fost „unul dintre cei mai recunoscuţi creatori de modă ai secolului XX la nivel internaţional şi un inovator remarcabil”.

„Şi-a deschis primul magazin Bazaar în Kings Road în 1955, iar talentul ei vizionar şi creativ a stabilit rapid o contribuţie unică la moda britanică”.

Fostul editor Vogue, Alexandra Shulman, a condus omagiile pe reţelele de socializare, scriind pe Twitter: „RIP Dame Mary Quant. Un lider al modei, dar şi al antreprenoriatului feminin - un vizionar care a fost mult mai mult decât o tunsoare grozavă”.

Muzeul Victoria & Albert a declarat: „Este imposibil de supraestimat contribuţia lui Quant la modă. Ea a reprezentat libertatea veselă a modei anilor 1960 şi a oferit un nou model pentru femeile tinere. Moda de astăzi datorează atât de mult viziunii sale deschizătoare de drumuri”.

Dame Mary a fost una dintre cele mai influente figuri de pe scena modei din anii 1960 şi este creditată pentru că a făcut moda accesibilă maselor cu modelele sale elegante, aerodinamice şi vibrante.

Născută în sud-estul Londrei la 11 februarie 1930, Dame Mary a fost fiica a doi profesori galezi.

În anii 1950, a obţinut o diplomă în educaţie artistică la Goldsmiths College, unde l-a întâlnit pe soţul ei, Alexander Plunket Greene, care mai târziu a contribuit la crearea mărcii sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici