Decizie în cazul producătoului de film Harvey Weinstein. Femeile agresate de acesta vor primi despăgubiri de 17 milioane de dolari

  • Producătorul de film Harvey Weinstein va trebui să plătească despăgubiri de 17 milioane de dolari femeilor pe care le-a agresat sexual.
  • Weinstein a fost găsi vinovat şi condamnat anul trecut la 23 de ani de închisoare pentru viol şi agresiune sexuală.
  • Printre femeile care l-au acuzat în mod public pe Harvey Weinstein se află şi Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow şi Salma Hayek.
592 afișări
Imaginea articolului Decizie în cazul producătoului de film Harvey Weinstein. Femeile agresate de acesta vor primi despăgubiri de 17 milioane de dolari
Un judecător din SUA a decis ca producătorul de film Harvey Weinstein să plătească despăgubiri de 17 milioane de dolari (12,4 milioane de lire sterline) femeilor pe care le-a agresat sexual, relatează BBC.
 
Weinstein, în vârstă de 68 de ani, a fost găsi vinovat şi condamnat anul trecut la 23 de ani de închisoare pentru viol şi agresiune sexuală.
 
Banii pentru plata despăguburilor provin din lichidarea Weinstein Co, care a intrat în  faliment în anul 2018.
 
Compania s-a prăbuşit la sfârşitul anului 2017, în urma reclamaţiilor de agresiune sexuală împotriva lui Weinstein. Juraţii au stabilit vinovăţia lui Weinstein în cazul a două capete de acuzare: agresarea sexuală a unei foste asistente de producţie şi violarea unei actriţe.
 
Despăgubirile de 17 milioane de dolari vor fi împărţit de mai mult de 50 de femei, cele mai grave acuzaţii având ca rezultat daune de 500.000 dolari sau mai mult.
 
Printre femeile care l-au acuzat în mod public pe Harvey Weinstein se află şi Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow şi Salma Hayek.
 
Weinstein Co şi-a vândut activele către Lantern Entertainment, care a devenit ulterior Spyglass Media Group, pentru 289 milioane de dolari.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici