Dezamăgiri în lanţ pentru împătimiţii de jocuri video. Call of Duty Vanguard şi Battlefield 2042 au înregistrat cele mai slabe încasări din istoria recentă

Cândva erau cei mai mari adversari de pe piaţa jocurilor video din genul First Person Shooter, însă anul acesta, Battlefield 2042, dezvoltat de DICE, lansat de Electronic Arts, şi Call of Duty Vanguard, dezvoltat de Sledgehammer Games, lansat de Activision, şi-au dezamăgit fanii.

2761 afișări
Imaginea articolului Dezamăgiri în lanţ pentru împătimiţii de jocuri video. Call of Duty Vanguard şi Battlefield 2042 au înregistrat cele mai slabe încasări din istoria recentă

Sursa Foto- Activision/EA

Publicaţia Gameisndustry a relevat că în Marea Britanie, noul joc lansat de Activision are cele mai slabe încasări din istorie de la lansarea lui Call of Duty 4 Modern Warfare. 

Call of Duty: Vanguard în Marea Britanie a vândut cu 40% mai puţin faţă de jocul Call of Duty Black Ops Cold War de anul trecut, arată cele mai recente date GSD. Vânzările la varianta fizică au scăzut cu 26% faţă de jocul de anul trecut, în timp ce vânzările digitale au scăzut cu 44%.

Chiar şi aşa, jocul online Call of Duty Warzone continuă să fie popular pentru fanii francizei. 

În ceea ce priveşte Battlefield 2042, situaţia este mai dramatică, având în Marea Britanie cu 59% mai putin la încasări decât titlul precedent, Battlefield V lansat în 2018, după cum relevă publicaţia Gameranx. A devenit, de asemenea, jocul cu cele mai multe recenzii negative scrise de utilizatori din istoria site-ului Metacritic.

Call of Duty Vanguard abordează diferite poveşti de pe marile fronturi ale celui de-al Doilea Război Mondial, iar tematica jocului Battlefield 2042 este despre un război mondial din viitorul apropiat cauzat de schimbările climatice şi criza migranţilor. 

Ambele jocuri nu au fost bine primite de fani din următoarele motive: lipsa inovării şi problemele tehnice grave de la lansare. 

Cel mai bine vândut joc din seria Call of Duty a fost  Call of Duty: Modern Warfare 3 în 2011, iar cel mai bine vândut joc din istoria francizei Battlefield  a fost Battlefield 1

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici