Gata cu DC Extended Universe după 2023! După retragerea lui Henry Cavill, Wonder Woman 3 cu Gal Gadot a fost anulat, iar Ben Affleck ar putea renunţa la personajul Batman

Noii şefi de la DC Studios, James Gunn şi Peter Safran, dar şi CEO-ul Warner Bros - Discovery, David Zaslav, au decis încheierea francizei DC Extended Universe care a debutat în 2013 odată cu lansarea filmului Man of Steel, cu Henry Cavill în rolul lui Superman, susţinând regândirea universului cinematografic DC. După 10 ani, 2023 le-ar putea oferi fanilor ultimele filme ale francizei DCEU - Aquaman 2 şi Flash.

9212 afișări
Imaginea articolului Gata cu DC Extended Universe după 2023! După retragerea lui Henry Cavill, Wonder Woman 3 cu Gal Gadot a fost anulat, iar Ben Affleck ar putea renunţa la personajul Batman

Hepta

Henry Cavill nu mai poate să poarte mantia lui Superman 

Potrivit CNN, Henry Cavill a renunţat la pelerina de supererou după ce a anunţat recent că nu-l va mai juca pe îndrăgitul personaj Geralt din universul fantastic al francizei The Witcher. 

Vestea a venit chiar de la actor care a anunţat public pe contul său de Instagram: 

"Tocmai am avut o întâlnire cu James Gunn şi Peter Safran şi e o veste tristă pentru toţi. După ce mi s-a spus că studioul va anunţa revenirea mea în rolul de Superman în octombrie, vestea nu e uşoară, dar asta e viaţa. Le respect decizia. James şi Peter au un univers de clădit. Pentru cei care au fost alături de mine în aceşti ani, putem jeli puţin timp, dar trebuie să ne amintim...Superman este în noi". 

 

Ultima oară când l-a jucat pe Superman a fost în Liga Justiţiei în 2017. Actorul şi-a făcut debutul în rolul invincibilului supererou (vulnerabil doar la kriptonită) din 2013, în filmul Man of Steel, urmat de o ciocnire spectaculoasă cu Cavalerul Întunecat (interpretat de Ben Affleck) în filmul Batman V Superman din 2016.  A mai avut o apariţie scurtă în Black Adam lansat în acest an.

Producătorii iau în calcul să reia franciza de la început...sau mai bine spus, să o repornească pentru a patra oară. 

Fanii universului DC n-au fost încântaţi de veste, mai ales vloggerul şi criticul de filme şi jocuri video, Angry Joe (Joe Vargas pe numele său real) care a reacţionat foarte nervos, declarând că "nimeni nu doreşte un alt Superman tânăr" şi "povestea sa reluată de la început".  Pe parcursul clipului l-a criticat pe James Gunn, producătorul filmului Guardians of the Galaxy, catalogându-l drept "ipocrit". Joe spune că producătorul pe care îl îndrăgea foarte tare pentru contribuţia sa la Guardians of the Galaxy şi Suicide Squad 2 a alienat întreaga comunitate de fani. 

"Tocmai când trebuia să se facă filme cu Superman în spaţiu, James Gunn ne readuce la origini, înapoi pe Pământ, cu secvenţe ieftine. Toate poveştile din filmele anterioare cu Wonder Woman interpretată de Gal Gadot şi Aquaman de Jason Momoa tocmai au fost aruncate la gunoi! Ne întoarcem iar la origini! Nimeni nu vrea să revadă originile lui Superman în ipostaza de Clark Kent deghizat în reporter! ", a declarat vloggerul. 

Ce se întâmplă cu restul supereroilor? 

Marţi, regizoarea Patty Jenkins a vorbit despre rapoartele potrivit cărora studioul nu va lansa „Wonder Woman 3”. The Hollywood Reporter le transmite fanilor că este o etapă de renaştere DC sau geneză DC.

Numiţi-o criză de identitate. Filmele DC, care sunt în pragul unei noi ere. 

Mai multe surse susţin pentru The Hollywood Reporter că Wonder Woman 3 al lui Patty Jenkins nu va mai fi produsă, iar seria Wonder Woman este considerat moartă. Gal Gadot o interpretează pe Wonder Woman din 2016, de la filmul Batman V Superman, urmat de filmul omonim dedicat ei în 2017 şi de o continuare în 2020, lansată în plină pandemie, dar care nu s-a bucurat de succes ca primul film. 

Ben Affleck, recent căsătorit cu Jennifer Lopez, va mai purta mantia lui Batman în două filme ce se vor lansa în 2023 - Aquaman 2 cu Jason Momoa şi Flash cu Ezra Miller în rolurile principale. 

Actorul a intrat în pielea Cavalerului Întunecat din 2016, în Batman V Superman şi în Suicide Squad. Ultima sa apariţie în rolul supereroului a fost în Liga Justiţiei, după care s-a retras temporar din industria cinematografică din cauza problemelor legate de alcool. El susţine că a renunţat la personaj la sfatul prietenului său, actorul Matt Damon

Este necar rolul lui Ben Affleck în viitorul universului DC. Unele surse susţin că ar putea reveni Michael Keaton în rolul lui Batman şi că Ben Affleck nu-l va mai interpreta pe supererou după filmul The Flash. Aquaman 2 ar putea fi ultimul film cu Jason Momoa în rolul supereroului subacvatic, iar The Flash singurul dedicat supereroului cunoscut pentru agilitate. 

Nu va exista un film dedicat şi personajului Cyborg pentru că Ray Fisher a fost concediat de la DC şi rolul său din filmul The Flash a fost eliminat. 

Dat fiind cursul evoluţiei francizei, pare să fie una menită eşecului în comparaţie cu Marvel Cinematic Universe care a avut succes semnificativ în încasări, adunând 28 miliarde în total, pe când DCEU a obţinut doar 6  miliarde de dolari. Niciun film DCEU nu l-a ajuns din urmă pe The Dark Knight care a obţinut peste 1 miliard de dolari încasări. 

 

Dar cum rămâne cu franciza DC în general? 

Warner Bros a luat multe decizii controversate în acest an  după ce a anulat filmul Batgirl, iar subsidiara sa, HBO Max a eliminat serialul Westworld de pe platforma de streaming. Toate deciziile acestea care i-au enervat pe fani ar fi din cauza parteneriatului cu Discovery, încheiat în primăvara 2022, iar cauza ar fi reducerea cheltuielilor

În mod cert, filmul Batman din 2022 cu Robert Pattinson în rolul supereroului-liliac într-un cadru mai matur şi care este regizat de Matt Reeves va avea o continuare, la fel şi filmul Joker din 2019 regizat de Todd Phillips, cu Joaquin Phoenix în rolul clovnului maniac, ce va avea o continuare muzicală cu Lady Gaga în rolul lui Harley Quinn. Margot Robbie a declarat că este bucuroasă că Lady Gaga i-a preluat bâta şi personajul excentric 

Margot Robbie, care a jucat-o pe răufăcătoarea cu părul blond cu şuviţe roş-albastre, a anunţat din 2021 că nu o va mai interpreta după ce a jucat în trei filme - Suicide Squad, Suicide Squad 2 şi Birds of Prey. Este clar că urmează o nouă eră pentru fanii DC din 2024-2025, dar rămâne de văzut dacă noua franciză va reuşi să concureze cu universul MCU de la Walt Disney. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici