În urmă cu 40 de ani, John Lennon de la Beatles era asasinat

  • Pe 8 decembrie s-au împlinit 40 de ani de la asasinarea legendarului muzical John Lennon.
  • Deşi a rămas încă un mister, Chapmann, creştin-declarat, a motivat la acea dată că a vrut să scape de muzicianul care susţinea că Dumnezeu este doar un concept.
  • Jurnalistul Tom Brook de la BBC a fost primul care a relatat în direct de la clădirea de apartamente din Dakota din New York.
  • Legenda lui Lennon continuă să fie o inspiraţie pentru generaţii şi va rămâne una dintre cele mai puternice modele de cultură populară datorită muzicii şi angajamentului său pentru pace.
3168 afișări
Imaginea articolului În urmă cu 40 de ani, John Lennon de la Beatles era asasinat

În urmă cu 40 de ani cântăreţului Beatles, John Lennon era asasinat

În Noaptea de 8 decembrie 1980, John Lennon se afla in compania sotiei sale Yoko Ono cand se intorceau in apratamentul lor din Dakota Building.

Fotograful Annie Leibovitz fusese în vizita la ei pentru a realiza o şedinţă foto  pentru coperta revistei “Rolling Stone”.

După ce Lennon şi Yoko au intrat în clădire, un barbat s-a apropiat şi a scos un pistol de calibru 38 şi atras 5 focuri de armă: patru l-au lovit pe Lennon în spate şi unul i-a perforat aorta. Artistul a fost dus de urgenţă la Spitalul Rooswelt unde a fost declarat mort.

Criminalul Chapmann nu a plecat de la locul faptei şi a asteptat poliţia. El a fost acuzat de crimă, a pledat vinovat şi a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

În 2000, după executarea pedepsei minime de 20 de ani, cererea de eliberare condiţionată a fost refuzată.

40 de ani mai târziu, legenda lui John Lennon continuă să inspire generaţii şi rămâne una dintre cele mai puternice modele produse vreodată de cultura populară, un om care, datorită muzicii şi angajamentului său pentru pace, a schimbat lumea

Tom Brook de la BBC a fost primul jurnalist britanic care a relatat în direct de la locul de la clădirea de apartamente din Dakota din New York.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici