Licitaţia unei colecţii de whisky de milioane de dolari, oprită din cauza atacurilor cibernetice

A doua fază a unei licitaţii online de whisky care valorează milioane de dolari a fost amânată după ce a devenit ţinta unui atac cibernetic, a anunţat casa de licitaţie, citată de CNN.

270 afișări
Imaginea articolului Licitaţia unei colecţii de whisky de milioane de dolari, oprită din cauza atacurilor cibernetice

Licitaţia unei colecţii de whisky de milioane de dolari, oprită din cauza atacurilor cibernetice

Numită „Colecţia perfectă”, colecţia a aparţinut lui Richard Gooding, un colecţionar privat american din Colorado.

Gooding a petrecut zeci de ani în căutarea colecţiei perfecte şi a călătorit regulat în Scoţia pentru a căuta sticle speciale la licitaţii şi distilerii, potrivit casei de licitaţii Whisky Auctioneers.

Întreaga colecţie a fost formată din mai mult de 3.900 de sticle, cu precădere scotch single malt, cu unele sticle evaluate individual la peste 1,4 milioane de dolari, au spus vânzătorii.

Amestecul de whisky-uri include sticle rare şi valoroase de la The Macallan, Bowmore şi Springbank, precum şi băuturi din distilerii închise acum, cum ar fi Stromness Distillery şi Dallas Dhu.

Prima parte a colecţiei, formată din peste 1.900 de sticle, s-a vândut cu aproximativ 3,9 milioane de dolari la începutul acestui an.

A doua fază, care cuprinde mai mult de 1.900 de sticle - inclusiv o sticlă de The Macallan 1926 Fine and Rare 60 Year Old, despre care licitatorul cu sediul din Perth a spus că era de aşteptat să aducă peste 1,2 milioane de dolari, a demarat pe 10 aprilie

Licitaţia trebuia să se închidă la ora locală 19:00, pe 20 aprilie, dar a fost amânate din cauza unei „încărcări excesive a site-ului web, ceea ce a provocat unele probleme tehnice”.

Acum, o declaraţie de pe site-ul licitatorului spune că vânzarea a fost de fapt vizată de infractori cibernetici.

"La aproximativ 22.30 (BST) pe 21 aprilie, WhiskyAuctioneer.com a cunoscut un atac sofisticat din punct de vedere tehnologic, susţinut şi rău intenţionat asupra site-ului şi bazelor noastre de date", a spus licitatorul într-o declaraţie, adăugând că licitaţia pentru a doua parte a colecţiei a fost amânată pentru un termen nedefinit.

"Echipa de aici lucrează pentru a investiga acest lucru şi pentru a minimiza impactul asupra clienţilor ca urmare a acestei situaţii", au adăugat licitatorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici