Mick Jagger împlineşte astăzi 80 de ani. Cum îşi sărbătoreşte ziua de naştere solistul trupei The Rolling Stones

Sir Mick Jagger a împlinit 80 de ani. El a închiriat grădina Chelsea Physic Garden din Londra, cu o suprafaţă de aproape două hectare, pentru a-şi sărbători cea de-a 80-a aniversare, împreună cu 300 de colegi de trupă şi prieteni celebri.

684 afișări
Imaginea articolului Mick Jagger împlineşte astăzi 80 de ani. Cum îşi sărbătoreşte ziua de naştere solistul trupei The Rolling Stones

Mick Jagger împlineşte astăzi 80 de ani. Cum îşi sărbătoreşte ziua de naştere solistul trupei The Rolling Stones

Nu doar Keith Richards şi Ronnie Wood vor fi prezenţi, ci şi "fostul coleg de trupă al lui Mick, Bill Wyman. Bill s-a întors recent la Rolling Stones pentru a-i ajuta să lucreze la următorul lor album, care este dedicat regretatului toboşar Charlie Watts".
 
O sursă neconfirmată a declarat că "împlinirea vârstei de 80 de ani este un eveniment uriaş pentru oricine, iar Mick vrea să se asigure că organizează o petrecere pe care nimeni nu o va uita vreodată. El a închiriat acum întreaga Physic Garden şi îşi va organiza petrecerea acolo", informează The Sun.
 
Chelsea Physic Garden a fost înfiinţată încă din 1673, iniţial pentru a cultiva plante care să fie folosite ca medicamente. Locul este acum administrat de un fond de caritate şi este una dintre cele mai vechi grădini botanice din Marea Britanie, care s-a deschis pentru public în 1983.
 
Grădina a fost construită iniţial de către Worshipful Society of Apothecaries pe o porţiune din renumita grădină a lui Sir John Danvers, care era închiriată. Conacul care fusese anterior locuinţa lui Sir Thomas More era alăturat acestei reşedinţe, cunoscută sub numele de Danvers House. În 1696, Danvers House a fost demolată pentru a face loc pentru Danvers Street.
 
Michael Philip Jagger s-a născut la 26 iulie 1943, din părinţi din clasa de mijloc, în Dartford, la sud de Londra.
 
A început să cânte împreună cu prietenul său din copilărie Keith Richards în 1960, după ce şi-au descoperit o dragoste comună pentru blues, iar de atunci au avut o relaţie productivă, relatează France24.
 
Jagger a renunţat la London School of Economics în căutarea faimei, iar în 1965 trupa a avut primul succes cu "(I Can't Get No) Satisfaction".
 
A urmat o serie de hituri masive de-a lungul a cinci decenii, printre care "Brown Sugar", "Honky Tonk Women" şi "Paint It Black".
 
Jagger şi Richards au fost găsiţi vinovaţi de infracţiuni legate de droguri în 1967, în timp ce membrul fondator Brian Jones a plătit preţul suprem pentru stilul de viaţă rock and roll, înecându-se în piscina sa în 1969.
 
În ciuda indulgenţelor şi controverselor alimentate de droguri, Jagger a fost întotdeauna atent la partea comercială şi a strâns o avere de 310 milioane de lire sterline, potrivit Sunday Times Rich List 2021.
 
El a devenit "Sir Mick" în 2002, după ce a fost numit cavaler de către regina Elisabeta a II-a. Rockerul a devenit tată pentru a opta oară în 2016, când dansatoarea americană Melanie Hamrick, actuala sa parteneră, a dat naştere unui băiat.
 
El avea deja şapte copii din patru relaţii anterioare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici