Moment emoţionant la Săptămâna Modei de la Paris. Louis Vuitton prezintă ultima colecţie a lui Virgil Abloh

  • Săptămâna aceasta, designeri şi mărci precum Louis Vuitton, Issey Miyake şi Uniforme şi-au prezentat colecţiile de toamnă/iarnă pentru bărbaţi la Săptămâna Modei de la Paris.
  • Joi, Louis Vuitton a dedicat defilarea sa pe podium, plină de lacrimi, ultimei colecţii a regretatului Virgil Abloh.
3076 afișări
Imaginea articolului Moment emoţionant la Săptămâna Modei de la Paris. Louis Vuitton prezintă ultima colecţie a lui Virgil Abloh

Sursa foto: Twitter

Abloh, care a fost directorul artistic al casei de modă franceze, precum şi fondatorul casei de modă Off-White, a murit de cancer în noiembrie, la vârsta de 41 de ani, potrivit BBC.
 
Ultima sa prezentare postumă de îmbrăcăminte pentru bărbaţi a fost construită în jurul unui concept elaborat de "Dreamhouse", cu îngeri, modele de breakdance şi o lipsă de consideraţie pentru gen în modele.
 
„Nu cred în gen, cred în design", a spus Abloh în notele de prezentare.
Designerul Dior Kim Jones, pe care Abloh l-a înlocuit la conducerea Louis Vuitton în 2018, a adus un omagiu. „Va fi foarte emoţionant", a spus Jones. „A planificat totul atât de perfect până în ultimul minut. Trebuie să îl lauzi, a fost atât de curajos în asta".
 
Pentru final, când designerul ar fi trebuit în mod tradiţional să facă o plecăciune, echipa sa a ieşit în schimb, primind ovaţii în picioare şi aplauze entuziaste.
 
După moartea sa, anul trecut, compania mamă a Louis Vuitton, LVMH, l-a descris ca fiind un "geniu" şi un "vizionar".
 
Săptămâna viitoare, 200 de perechi de adidaşi speciali creaţi de Abloh în colaborare cu Nike vor fi scoase la licitaţie la Sotheby's din New York. Banii strânşi vor merge către fondul său de burse, ajutând studenţii de culoare, afro-americani şi de origine africană. Suma de pornire a licitaţiei pentru adidaşii Air Force One va fi de 2.000 de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici