Pianul din "Bohemian Rhapsody" şi alte obiecte ce i-au aparţinut lui Freddie Mercury, scoase la licitaţie

Pianul preţios al lui Freddie Mercury, la care a compus numeroase hituri, se numără printre miile de obiecte din colecţia personală a acestuia care au fost expuse la Londra înainte de o licitaţie

406 afișări
Imaginea articolului Pianul din "Bohemian Rhapsody" şi alte obiecte ce i-au aparţinut lui Freddie Mercury, scoase la licitaţie

Sursa foto: Twitter

Obiecte rare, inclusiv versuri scrise de mână, obiecte de artă şi piese de colecţie din casa londoneză a lui Mercury, Garden Lodge, s-au aflat în grija prietenei sale apropiate, Mary Austin, după moartea artistului din cauza unei pneumonii legate de SIDA în 1991.
 
Acestea vor fi expuse pentru prima dată publicului în cadrul unei expoziţii de o lună la Sotheby's, care va scoate la licitaţie o parte dintre obiecte în septembrie, cu preţuri care variază de la 40 de lire sterline la milioane de lire sterline.
 
În centrul licitaţiei se află pianul Yamaha negru, preţuit de Mercury, estimat la 2-3 milioane de lire sterline, la care a compus piesa emblematică a trupei Queen "Bohemian Rhapsody" din 1975, relatează Reuters.
 
"A fost o extensie a sa, un vehicul al creativităţii sale", a declarat Austin despre pian. "Nu ar fi fumat niciodată la pian şi nici nu ar fi lăsat un pahar deasupra lui şi se asigura că nici altcineva nu o face. Pianul era întotdeauna imaculat".
 
Alte obiecte scoase la vânzare variază de la coroana şi mantia regală a lui Mercury, purtată pentru finalul "God Save The Queen" în timpul ultimului turneu al cântăreţului cu Queen în 1986, estimate la 60.000-80.000 de lire sterline, până la un pieptene de argint pentru mustaţă de la Tiffany & Co (400-600 de lire).
 
Versurile scrise de mână pentru piesa "We Are The Champions" sunt estimate la 200.000-300.000 de lire, în timp ce cele pentru "Killer Queen" au un preţ de 50.000-70.000 de lire.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici