BIOGRAFIE  Povestea "femeii preistorice" din filmul "Anul 1 Milion î.Hr". Era cea mai dorită actriţă a anilor 1970

Actriţa hollywoodiană Raquel Welch a murit la vârsta de 82 de ani. Ea a fost considerată un sex-simbol, iar revista Playboy a numit-o „cea mai dorită femeie” a anilor 1970, potrivit Sky News.

2307 afișări
Imaginea articolului Povestea  "femeii preistorice" din filmul "Anul 1 Milion î.Hr". Era cea mai dorită actriţă a anilor 1970

Hammer_Glamour, Twitter

Vedeta americană „s-a stins în pace în această dimineaţă, după o scurtă boală”, a anunţat miercuri compania sa de management.

Cariera ei s-a întins pe parcursul a peste 50 de ani şi a inclus 30 de filme şi zeci de seriale şi apariţii TV.

Raquel Welch a câştigat un Glob de Aur pentru cea mai bună actriţă în 1975 pentru rolul ei din „Cei trei muşchetari”.

Ea a debutat în 1966 în aventura ştiinţifico-fantastică Fantastic Voyage şi în drama preistorică One Million Years BC.

În ciuda faptului că avea doar câteva replici de dialog, apariţia ei în cea din urmă a fost unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale, singurul ei costum fiind un bikini din piele de căprioară.

O poză publicitară cu ea în această ţinută a devenit un poster de succes.

În 2011, revista Time a plasat-o pe locul şase în „top 10 bikini din cultura pop”.

Pe lângă cariera de actriţă, Welch a fost considerată un sex-simbol, revista Playboy numind-o „cea mai dorită femeie” a anilor 1970.

La sfârşitul anilor 1960 şi începutul anilor 1970 a avut roluri principale în Bedazzled, Bandolero!, 100 Rifles, Myra Breckinridge şi Hannie Caulder.

Au existat, de asemenea, o mulţime de apariţii la televiziune, din 1964 până în 2017, iar la începutul anilor 1980 a fost pe Broadway, jucând pe scena newyorkeză în Woman of the Year alături de Lauren Bacall.

Reese Witherspoon a declarat că a fost „atât de tristă să audă despre decesul lui Raquel Welch”, adăugând: „Mi-a plăcut să lucrez cu ea în "Legally Blonde". Era elegantă, profesionistă şi plină de farmec dincolo de orice îndoială. Pur şi simplu uimitoare”.

Actriţa din „Little House on the Prairie”, Melissa Gilbert, a declarat pe Instagram: „Există oameni cu care cineva aspiră să semene şi apoi sunt cei cu care ştii că nu vei fi niciodată ca ei, pentru că sunt atât de individuali şi incontestabili. Această femeie (Welch) a fost una dintre acele persoane. RIP”.

Actorul Robert Wagner a declarat că Welch a fost o „femeie incredibil de talentată, cu un suflet atât de frumos”.

Compania ei de management, Media Four, a declarat într-un comunicat: „Raquel Welch, legendara actriţă bombă a filmului, televiziunii şi scenei, a murit în pace în această dimineaţă, după o scurtă boală. Cariera ei s-a întins pe parcursul a peste 50 de ani, jucând în peste 30 de filme şi 50 de seriale şi apariţii la televiziune. Câştigătoarea Globului de Aur, în ultimii ani, a fost implicată într-o linie de peruci de mare succes. Raquel lasă în urmă pe cei doi copii ai săi, fiul Damon Welch şi fiica sa, Tahnee Welch”.

Welch s-a născut în septembrie 1940 în Chicago, familia ei mutându-se la San Diego, în sudul Californiei, când avea doi ani.

Tatăl ei, Armando Tejada, era un inginer aeronautic din Bolivia.

Verişoara ei, politiciana boliviană Lidia Gueiler Tejada, a devenit prima femeie preşedinte a ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici