Romanian Design Week aduce schimbarea. Designerii şi arhitecţii s-au adaptat pandemiei.

  • Astăzi este ultima zi a Romanian Design Week
  • Designerii şi arhitecţii s-au adaptat pandemiei
  • Proiectele de la Romanian Design Week le poţi găsi şi online pe pagina evenimentului
339 afișări
Imaginea articolului  Romanian Design Week aduce schimbarea. Designerii şi arhitecţii s-au adaptat pandemiei.

PENTRU STIRILE Romanian Design Week îţi aduce schimbarea

Ediţia de anul acesta Romanian Design Week îţi prezintă adaptarea designerilor şi arhitecţilor români în contextul pandemiei. Evenimentul reuneşte peste 40 de artişti care îţi prezintă o serie de lucrări de aritectura, urbanism, design şi fashion. Aceştia îţi arată cum creativitatea şi solidaritatea pot transforma dificultăţile în oportunităţi. Marius Pîndici a venit la expoziţia designului romînesc cu un proiect pilot al unui atelier virtual pentru reconfigurarea spaţiului de lucru în atelierele Facultăţii de Arhitectură. Scopul final este de a găsi parteneri din domeniul construcţilor şi amenajărilor interioare care să contribuie la punerea lui în practică.

MARIUS PÎNDICI, student Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu: Proiectul început în primăvară din dorinţa studenţilor în primul rând de a se implica în demersul ăsta în care vrem să reconfigurăm atelierele de lucru de la facultate. Suntem în faza asta a proiectuluil în care am finalizat 8 concluzii prin aceste 8 proiecte cu bugete diferite şi ne dorim pe mai departe să şi implementăm în primul rând acest proiect pilot de reconfigurare a atelierului nostru.

Cristina face parte dintr-un grup de 2600 de voluntari care au prototipat viziere de protecţie a feţei. Cu o durată mică de fabricare şi materiale uşor de procurat, aceste viziere sunt gratuite şi au fost trimise acolo unde a fost cea mai mare nevoie de ele. Peste 320.000 de viziere au fost donate pentru cadrele medicale din prima linie.

CRISTINA IONICĂ, voluntar: În prima fază noi ne-am propus să facem mult mai puţine decât numerele la care s-a ajuns, însă cu ajutorul foarte multor makeri, designeri, echipe care ne-au ajutat să le livram, să le producem, mari companii care s-au alăturat aceastui proiect chiar am ajuns la această realizare.

ANA PĂUN, reprezentant Romanian Design Week: Romanian Design Week este despre schimbare anul acesta. O expozitie sub titulatura Possible realities care prezintă schimbarea prin ochii designerilor români, este vorba despre o expozitiţe cu proiecte de fashion, design de obiect, arhitectură, design graphic. Sunt proiecte care vorbesc despre cum lumea noastră se poate transforma într-o lume mai bună.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici