Schiţele lui Muhammad Ali vândute la preţuri incredibile la o licitaţie din New York

O schiţă reprezentând o luptă de box , realizată în creion de fetru, aparţinând regretatului Muhammad Ali, a fost vândută cu peste 425.000 de dolari la o licitaţie organizată marţi la New York, de zece ori mai mult decât estimările minime iniţiale.

511 afișări
Imaginea articolului Schiţele lui Muhammad Ali vândute la preţuri incredibile la o licitaţie din New York

Sursa foto: profimedia

Licitaţia a scos la vânzare lucrări de artă puţin cunoscute ale marelui pugilist, unele dintre ele fiind adjudecate cu mult peste estimări, informează Reuters.

Schiţa, numită "Sting Like a Bee" şi desenată pe hârtie, în 1978, a fost cea mai căutată lucrare dintre cele peste 20 de picturi, desene şi schiţe ale fostului campion la categoria grea, care reflectă interesul lui Ali pentru religie, justiţie socială şi propria carieră.

Lucrarea fusese estimată înainte de vânzare la o valoare de 40.000-60.000 de dolari.

"Ref, el a plutit ca un fluture şi a înţepat ca o albină!", se citeşte în bulele de discurs ale unui boxer pus la pământ de un adversar ale cărui braţe sunt ridicate în semn de victorie. Ali a folosit celebra frază pentru a descrie stilul său de box.

Licitatorii de la Bonhams au declarat că 26 de lucrări de artă ale lui Ali au fost vândute pentru un total de 945.524 de dolari, de peste trei ori mai mult decât limita inferioară a estimărilor. "Sting Like A Bee" a fost cumpărată de un colecţionar de suveniruri ale lui Ali, rezident în Marea Britanie, a precizat Bonhams. Ceilalţi cumpărători nu au fost identificaţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici